Zašto je najlepše da se zaljubite na jesen

Zašto je najlepše da se zaljubite na jesen

“Bilo je ono neobično jesenje vreme kojem se uvek ljudi dive, ono vreme kada nisko sunce greje jače nego u proleće, kad sve blista u retkom, čistom vazduhu tako da oči zasenjuje…kad noći čak bivaju tople i kad u tim tamnim, toplim noćima padaju s neba zlatne zvezde…”

Tolstoj, Rat i mir

Zaljubite se. Ove jeseni, ovih dana kada padaju zlatne boje po asfaltu, kad mirišu pečene paprike na periferiji i kestenje, kafa i ostaci letnjeg parfema u gradu. Zaljubite se ako već niste. U boje, u nju, u njega, držite se za ruke, šetajte, gledajte najlepše godišnje doba koje se posipa pod našim nogama i uživajte u jutrima, noćima i u toplim danima koji još malo podsećaju na leto.

Od romantičnih šetnji obalama reka, bez gužve, do ušuškanih večeri uz vino ili toplu čokoladu, jesen je stvorena za ljubav. Kako pejzaž postaje zlatno-narandžast, a sunce zalazi ranije, romantični beg sa osobom koju volite podići će vam raspoloženje i napuniti vas toplim sjajem ljubavi. 

Imamo baš dobra tri razloga da se zaljubimo na i u jesen i sva tri su filmski žanrovi najvećih majstora ljubavnih filmova u istoriji.

#1 Francuska umetnost zavođenja

Zagrlite se i provedite popodne u šumi, uživajući u blistavoj predstavi koju pružaju jesenja stabla. Dok raskošno zlatno, bakarno i crveno lišće pada oko vas, a vi se probijate kroz tepih od lišća držeći se za ruke, osećate li da je ljubav u vazduhu? Ponesite muziku, hranu, piće i ćebe i ljubite se na jesenjem pikniku.

Muzika: Jane Birkin et Serge Gainsbourg “Je T’aime”

Vino: Sauvignon & Semillon Aglaja, kristalna bistrina prožeta zeleno-žutim tonovima. Snažne je strukture i intenzivne svežine citrusnih ukusa. Arome ovog vina podsećaju na limetu i med.

#2 Strast, ljubav i romantika na holivudski način

Jesenje tamne, sveže večeri nude savršen izgovor za vreme pod mekim ćebetom. Napravite nežno ljubavno gnezdo, izdvojite vreme za dugo kupanje u kadi, a zatim se šćućurite jedno pored drugog, ljubite se i uživajte u luksuzu zajedničkog vremena, u ljubavi, nežnosti i osmehu osobe koju volite. Baš kao u američkim ljubavnim filmovima, znate onim kada napravite osmeh oko glave i ne možete da prestanete da se osmehujete koliko su slatki i koliko je sve “jaaaaaao vidi ih….”

Muzika: I Wanna Be Your Lover by Prince

Vino: Muškat Žuti Jokić, intenzivne arome irisa, cveta zove, ogrozda, breskve, dinje i žute jabuke dominantno čine Muškat žutim, a sveži ton đumbira postarao se da ne bude samo još jedan “muškat sladunjavog mirisa”. Ukus namenjen ljubiteljima punijih vina, a sočne i umirene kiseline, zajedno sa nešto više zaostalog šećera,  intenziviraju njegov ukus, koji se fino slaže uz zalogaje laganih salata, mladih sireva ili voćnih dezerata.

#3 Italijanski šmek bez konkurencije

Šarmantni, duhoviti, seksi, vrcavi, lepi, italijanski filmovi čija je tema ljubav idealni su da vam budu mizanscen za jesenje dane jer u svako godišnje doba unose dah leta, mora i vetra u kosi. Upriličite dan u gradu, u šetnji, obucite se u elegantno crno, stavite naočare za sunce i zamislite da ste u Rimu, na vespi, da je vozite ulicama dok pramen kose vijori ispod svilene marame na glavi. Pozdravite jesenje dane koji još mirišu na leto i koji se još drže leta na kaldrmi, na asfaltu, uz Sabinin čudesni kapućino u našem bistrou i završite dan na balkonu, s poljupcem, zagrljajem i ljubavlju.

Muzika: Ennio Morricone – Cinema Paradiso (Tema d’ Amore)

Vino: Sveti Gral Botunjac, jedinstveno crveno vino koje može da se dobije samo kada je sunčana i lepa jesen.

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00