Tajna najbolje kafe u gradu

Tajna najbolje kafe u gradu

Svako bi trebalo da voli svoj posao, ali naša Sabina ga – obožava. Ljudi koji dolaze u Delicent bistro na kafu, odlično znaju da su zapravo došli na najbolju kafu u gradu i to ne samo po kvalitetu zrna koje koristimo, nego zbog prijateljske, opuštene atmosfere, fenomenalne muzike i emocije koju Sabina unosi u svaku šoljicu kafe.

Znate onaj osećaj kad uđete u kafić, a barmen već zna kakvu kafu pijete i dočeka vas s toplom šoljicom i toplom dobrodošlicom? E, to je naša Sabina. Vesela, raspoložena i predana svom poslu, od vaše pauze za kafu pravi čitav relax tretman!

-Kada radiš ono što voliš, onda to definitivno ne doživljavaš kao posao. A posao mnogi doživljavaju kao nužan stres koji donosi novac potreban da bismo platili račune, kupili poneku krpicu, otišli jednom godišnje na more i to je to. Što se mene i mog posla tiče, sudbonosni susret desio se aprila 2012. Bila je to ljubav na prvi pogled, koja vremenom nije jenjavala. Naprotiv, samo je rasla. I dopustila mi je da izrazim sebe i svoju kreativnost. Sem ljubavi, rasla je i želja da napredujem, da učim, da se usavršavam – počinje priču o ljubavi Sabina iz Delicent bistroa.

Karakteristično za kafu koju priprema ova vešta dama jeste da nema šanse da ćete jednu jedinu kap prosuti po tacni, a ni ona, što je odlika vrhunskih umetnika, a malo je takvih u gradu.

– Hah, male tajne velikih majstora. Šalim se, naravno. S obzirom na to da je pitanje vezano za kapućino ili kafu sa mlekom, odnosno da bih napravila takvu kafu, potrebno je da ti stimer (deo kafemata koji uz pomoć vodene pare i pritiska pravi kremu od mleka) postane najbolji prijatelj. Neophodno je da znaš kako funkcioniše proces pravljenja mlečne kreme, a to je nešto što ne može preko noći da se nauči. Mora da se vežba i vežba. Biće tu bačenih nekoliko, slobodno mogu da kažem i desetina litara mleka. Ali kad jednom usavršiš taj proces, to je to i svaka će da bude sve bolja i bolja. Kada umeš da napraviš kvalitetnu mlečnu kremu, umeš da napraviš kapućino tako da krema viri iz šolje, ali je toliko čvrsta da nema šanse da prelije dok je nosiš do gosta.

Inspiraciju nalazim upravo u ljudima. Kada vidim da je gost iz lokala otišao srećan i zadovoljan, a došao je neraspoložen, znam da sam ja svoj posao uradila kako treba. A nekada nam svima zaista malo treba da nam popravi dan. Nekome je to kafa, nekome srce u kafi sa mlekom, nekome lepa reč, nekome osmeh, a nekome razgovor. A da bi bio uspešan u ovom poslu kao i u svakom drugom, neophodna je ljubav. Ljubav je taj tajni sastojak koji sve čini lepšim i lakšim.

Pošto nam je proleće šućmurasto, preporučujemo vam, osim kafe, i naš čaj od đumbira koji instant popravlja raspoloženje. A kad stvarno grane sunce i počne pravo letnje vreme, svratite na kaficu i na naš homemade ice tea sa sveže ceđenom pomorandžom bez dodatog sećera.

Vaša šoljica osmeha i ljubavi čeka vas svakog dana u Delicent bistrou!

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00