Delicent – Politika reklamacije i prigovori

 

Naš potrošač je uvek na prvom mestu i zbog toga se trudimo da uvek budete zadovoljni Delicent proizvodima. Ipak ukoliko smatrate da:

 1. je proizvod koji ste dobili nesaobrazan ponudi na našem internet sajtu,
 2. je pogrešno obračunata cena, ili
 3. postoje drugi nedostaci,

uvek možete da izjavite reklamaciju na taj proizvod na sledeću e-mail adresu: info@delicent.com ili lično u Delicent Bistro u ul. Knićaninova br. 3 u Beogradu.

 

Rok za reklamaciju na proizvode koje ste naručili je dve godine od dana kada dobijete proizvod. Sigurni smo da će vam naši proizvodi mnogo brže nestati i da ćete želite da probate i ostale proizvode iz ponude, ali ovo je način da vas kao naše potrošače u potpunosti zaštitimo.

Nesaobrazan proizvod podrazumeva da proizvod koji ste poručili i dobili nema svojstva koja smo naveli ili ne odgovara opisu koji se nalazi na našem interent sajtu. Važna napomena je da smo svaki proizvod detaljno opisali, te vas molimo da pre upotrebe detaljno pročitate taj opis. Delicent i proizvođač nisu odgovorni ukoliko proizvode koristite protivno njihovoj svrsi i opisu na našem interent sajtu.

Da biste izjavili reklamaciju na neki od Delicent proizvoda neophodno je da:

 1. ste proizvod kupili na našem interent sajtu na adresi delicent.com, i
 2. nije prošlo više od dve godine od dana kada ste dobili proizvod na koji izjavljujete reklamaciju.

 

Prilikom izjavljivanja reklamacije na proizvod potrebno je da upišete:

 1. svoje ime i prezime,
 2. svoju adresu, broj telefona i e-mail adresu,
 3. oznaku proizvoda,
 4. kratak opis nesaobraznosti proizvoda,
 5. datum prijema proizvoda,
 6. broj računa, i
 7. cenu po kojoj je proizvod kupljen.

 

Kada nam pošaljete reklamaciju na sledeću e-mail adresu: info@delicent.com, poslaćemo vam potvrdu o prijemu reklamacije i broj pod kojim smo zaveli vaš zahtev. Čim dobijemo reklamaciju odgovorićemo na nju bez odlaganja, a najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema e-maila sa reklamacijom. Naš odgovor sadrži odluku da li prihvatamo reklamaciju, izjašnjenje o vašem zahtevu i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije koji ne može biti duži od 15 dana. Ukoliko nam je potrebno da imamo uvid u proizvod na koji ste izjavili reklamaciju da bismo doneli odluku, možemo od vas tražiti da nam pošaljete taj proizvod. Ukoliko iz objektivnih razloga nismo u mogućnosti da udovoljimo vašem zahtevu u roku od 15 dana, obavestićemo vas o novom roku rešavanja, pod uslovom da prethodno dobijemo od vas saglasnost.

 

Ukoliko prihvatimo reklamaciju poslaćemo vam novi proizvod. U izuzetnim slučajevima, kada ne može da se otkloni nesaobraznost, možete da tražite povraćaj plaćenog iznosa za proizvod koji ste kupili.

Pored reklamacije i direktnog rešavanja problema u komunikaciji sa nama, u svakom trenutku možete da se obratite regionalnim savetovalištima za zaštitu potrošača i podnesete prigovor ukoliko smatrate da su vam povređena prava kao potrošača. Lista savetovališta se nalazi ovde https://zastitapotrosaca.gov.rs/za-potrosace.

 

Ukoliko ipak ni neko od savetovališta ne reši vaš problem, možete da inicirate vansudsko rešavanje spora. Uslovi za vansudsko rešavanje sporova su:

 1. da ste prethodno pokušali neposredno sa nama da rešite problem (kroz reklamaciju i ostalu komunikaciju),
 2. da smo se zajednički sporazumeli da ćemo spor rešiti pred telom za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova.

 

Lista tela za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova se nalazi ovde https://mtt.gov.rs/download/spisak.pdf.

Potrošački spor je svaki spor koji proizlazi iz ugovornog odnosa potrošača i trgovca. Pokretanje i vođenje postupka vansudskog rešavanja potrošačkog spora, ne isključuje niti utiče na ostvarivanje prava na sudsku zaštitu, što znači da u svakom trenutku možete da se odlučite da prekinete ovaj postupak i zaštitite svoja prava na sudu. U postupku pred sudom u potrošačkom sporu ne plaća se sudska taksa za tužbu, ako vrednost predmeta spora ne prelazi iznos od 500.000 dinara

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00