Muškat Žuti Jokić

Vinarija Jokić, 0,75l
SKU: 530 Category: Tags: , , Product ID: 128

Intenzivne arome irisa, cveta zove, ogrozda, breskve, dinje i žute jabuke dominantno čine naš Muškat žuti, a sveži ton đumbira postarao se da ovo ne bude samo još jedan “muškat sladunjavog mirisa”.

Ovaj ukus namenjen je ljubiteljima punijih vina, a sočne i umirene kiseline, zajedno sa nešto više zaostalog šećera,  intenziviraju njegov ukus, koji se fino slaže uz zalogaje laganih salata, mladih sreva ili voćnih dezerata.

1.400,00 RSD

2 in stock

Description

Vinarija Jokić

Vinarija Jokić je svojim trudom i zalaganjem vremenom postala sinonim za vina vrhunskog kvaliteta. Od početka organske proizvodnje 2009. godine, našim premium vinima posvećena je posebna pažnja, kako bi se postigao savršen sklad tradicionalnog uzgoja vinske loze, sa svim prednostima koje moderna tehnologija nudi.

Područje Severne Dalmacije, između planine i mora, na kojoj su smešteni naši vinogradi, odlikuje idealna mikro-klima, kao i izrazito plodno zemljište neophodno za uzgajanje grožđa vrhunskog kvaliteta. Organska, odnosno ekološka proizvodnja, podrazumeva pažljivo i kontrolisano tretiranje kako vinograda, tako i vina kao završnog proizvoda.

Naš vinograd se okopava i kultiviše ručno, stoga je upotreba herbicida sasvim isključena. Ne koriste se veštačka, već stajska đubriva. Vinovu lozu ne tretiramo pesticidima. U daljoj proizvodnji, u vinariji Jokić se upotrebljavaju isključivo enološka sredstva koja su dozvoljena u organskoj proizvodnji samo toliko da bi se vina očuvala.

Ovaj zajednički poduhvat celokupne porodice Jokić, uz stalnu saradnju najcenjenijih enologa regije, iznedrio je vina Pošip, Cuvee, Rosy-Rose, Maraština, Muškat žuti i Chardonnay koje krasi bogat i zavodljiv ukus ispunjen našom strašću prema proizvodnji vina.

www.vinarijajokic.com

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Muškat Žuti Jokić”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00