Cuvee Jokić

Vinarija Jokić, 0,75l
SKU: 3042 Category: Tags: , , Product ID: 83

Kad se poželimo eksperimentisanja i igre sa vinom, onda uzmemo malo Cabernet sauvignona, Shiraza i Merlota, što iz inoks tankova što iz barik burića i – eto ga naš ljubimac Cuvee.

Bazu ove kreacije uvek čini zreo i kompleksan miris, pravi vrtlog voćnih (crna ribizla, šljiva, borovnica…), začinskih (biber, muškatni oraščić, vanila, slatki koren) i herbalnih aroma (menta, paprika), uz note kože, crne čokolade, kedrovine, tosta i dima.

Raskoš mirisa nastavlja se i na ukusu, kojem čvrsti, zreli i dobro integrisani tanini, zajedno sa svežim kiselinama, daju veliku postojanost. Ispod sloja elegancije pojavljuje se izuzetna snaga ovog vina, zapečaćena intenzivnom završnicom voćno-začinskog karaktera.

 

2.200,00 RSD

21 in stock

Description

Vinarija Jokić

Vinarija Jokić je svojim trudom i zalaganjem vremenom postala sinonim za vina vrhunskog kvaliteta. Od početka organske proizvodnje 2009. godine, našim premium vinima posvećena je posebna pažnja, kako bi se postigao savršen sklad tradicionalnog uzgoja vinske loze, sa svim prednostima koje moderna tehnologija nudi.

Područje Severne Dalmacije, između planine i mora, na kojoj su smešteni naši vinogradi, odlikuje idealna mikro-klima, kao i izrazito plodno zemljište neophodno za uzgajanje grožđa vrhunskog kvaliteta. Organska, odnosno ekološka proizvodnja, podrazumeva pažljivo i kontrolisano tretiranje kako vinograda, tako i vina kao završnog proizvoda.

Naš vinograd se okopava i kultiviše ručno, stoga je upotreba herbicida sasvim isključena. Ne koriste se veštačka, već stajska đubriva. Vinovu lozu ne tretiramo pesticidima. U daljoj proizvodnji, u vinariji Jokić se upotrebljavaju isključivo enološka sredstva koja su dozvoljena u organskoj proizvodnji samo toliko da bi se vina očuvala.

Ovaj zajednički poduhvat celokupne porodice Jokić, uz stalnu saradnju najcenjenijih enologa regije, iznedrio je vina Pošip, Cuvee, Rosy-Rose, Maraština, Muškat žuti i Chardonnay koje krasi bogat i zavodljiv ukus ispunjen našom strašću prema proizvodnji vina.

www.vinarijajokic.com

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00