Zaboravite karanfile, imamo super poklon za Osmi mart!

Zaboravite karanfile, imamo super poklon za Osmi mart!

Dragi muškarci, ovaj tekst je namenjen vama, iako je tema Dan žena. I tekst potpisuje žena, tako da znate da je kredibilan u smislu da nećete promašiti ako nas poslušate 🙂

Osmi mart je dan kada darujete žene iz svoje okoline, kada im stavljate do znanja da su vam važne, lepe i potrebne. Da ih volite i da cenite to što ih imate. Taj mali gest pažnje je potvrda vaše ljubavi i brige tokom cele godine i zato je važno da izaberete poklončić koji će govoriti to što osećate i mislite.

Karanfil je prva asocijacija na Dan žena jer se sećate, još kao klinci, da su mame, bake, sestre, tetke, prijateljice… donosile taj cvetić kući s posla. Karanfil je decenijama predstavljao simbol radničkog pokreta i tradicionalan poklon preduzeća zaposlenim ženama za Osmi mart.

Ako želite da napravite foru i da ipak poklonite karanfil jednoj posebnoj dami, treba da znate njegovu poruku.

Poznavaoci simbolike cveća kažu da:

 • Crveni karanfil govori:  Moje srce čezne za tobom
 • Roze karanfil govori: Nikad te neću zaboraviti
 • Ljubičast karanfil znači hirovitost
 • Prugast karanfil govori: Žao mi je, ne mogu da budem sa tobom
 • Beli  karanfil označava nevinost
 • Žuti karanfil označava razočaranje

 

Naš predlog je da ne pravite fore, već da ženi kojoj čestitate praznik poklonite cvet koji ona voli i koji će joj nasmejati dan. Time pokazujete da je poznajete i poštujete i da ste posvetili vreme izboru.

Da vam olakšamo izbor:

 • orhideje i ljiljani simbolizuju krhkost i nežnost žene
 • crvena ruža – simbol ljubavi, lepote, savršenosti 
 • ljiljan – simbol beskrajne lepote, sreće, čistote, devičanstva, besmrtnosti i spasenja
 • magnolija – dostojanstvenost i otmenost. Bela magnolija označava nevinost, ružičasta stidljivost i najčešće se poklanja mladim devojkama 
 • bambus – simbol privrženosti, vernosti i postojanosti bračne zajednice
 • ljubičice – simbol privrženosti i vernosti

Uz cvet se obično podrazumeva čokolada ili bombonjera i u prodavnicama je zaista veliki izbor upakovanih kutija baš za taj dan.

Ali vi, nadamo se, želite da budete originalni i da joj poklonite pravi užitak, neočekivan, neodoljiv, neobičan, koji će dugo pamtiti i podeliti ga sa vama. Proizvodi na policama Delicent bistroa su tradicija, nežnost, ukus, romansa, izvor zdravlja, hedonizma i neobičnosti. I za vašu damu izabrali smo nekoliko slatkih namaza koji će njena nepca nagnati da vas poljubi.

Egzotika u tegli od 546g šljiva i 10g crne čokolade. Sladak, oporast, savršen sklop nežnog užitka. 

Srpski specijalitet koji možete da koristite i kao preliv za kolače i sladolede i kao namaz uz palačinke.

Eksplozija na nepcima koju ublažava božanstven ukus sočnih šljiva. Predivna kombinacija za uživanje udvoje.

Slatki predlozi samo neka budu šlag na tortici. Upriličite jedno lepo romantično veče (ako Dan žena provodite sa Njom) ili ručak sa mamom, bakom, sestrom, prijateljicom… Predlažemo vam egzotične sireve : Carski sir – tartuf, Kozji sir – borovnica, kozji sir sa zelenim biberom… Uz njih, kompletirajte dan ili veče magičnim vinima kao što su Carbenet Sauvignon Aglaja, Pino Svetih Ratnika, Sveti Gral Botunjac

 

Pokažite im da ih volite ne samo Osmog marta, već čitavog života. Recite im da vam znače i da ste im zahvalni što su vaše, što su vam podrška, oslonac, ljubav i rame da se odmore kad vam je teško. Neka njihov dan bude vaš izbor.

 

Autor bloga: Zorana Šokorac

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00