Sušeni paradajz, letnja simfonija cele godine

Sušeni paradajz, letnja simfonija cele godine

Sušeni paradajz je prava mala čarolija prirode: pažljivo sušeni pod toplim suncem, dobijaju  čvrstu teksturu i neodoljivu mešavinu slatkog i kiselkastog ukusa. Nekada su bili klasičan deo ishrane u južnoj Italiji, a danas su neizostavan sastojak u raznolikim kulinarskim kreacijama.

Sušeni paradajz je poput malih umetničkih dela koja donose živopisnu boju i ukus u svaku kuhinju. Njihova svestrana priroda znači da se mogu koristiti na mnogo načina. Dodajte ih u sendviče za dodatnu dimenziju ukusa, sipajte ih preko paste za neodoljivu notu Mediterana, ili, jednostavno, grickajte ih kao zdravu i ukusnu grickalicu. Ako ste avanturistički nastrojeni u kuhinji, možete ih iskoristiti za pripremu fantastičnih sušenih paradajza punjenih feta sirom, koji će impresionirati svačija nepca.

Pesto sos od sušenog paradajza uz salsa sos od paradajza pravljen prema staroj italijanskoj recepturi sadrži mediteranske biljke i začine – pinjole, kapar, origano i bosiljak – sve što treba da tokom cele godine imate podsetnik na mir i opuštenost leta. Svaka pasta koju spremite uz ovaj sos, biće vam zahvalna i odužiće vam se čarolijom ukusa.

Ako ste se razmišljali o laganom obroku sa ukusima leta i Mediterana, jednostavana, a preukusan sušeni paradajz u ulju je super izbor. Možete da ekspeimentišete, a možete i da napravite savršenu, jednostavnu, pravu “morsku” salatu sa rukolom, sušenim paradajzom, mocarelom (ili nekim lepim domaćim svežim sirom), pinjolima (ili mlevenim orasima) i eventualno maslinama. Upotrebite maštu u kuhinji i počastite se osvežavajućim obrokom.

Ne zaboravite da čuvate sušeni paradajz u hermetički zatvorenim posudama, daleko od vlage, da biste produžili njihovu svežinu. Tako ćete uvek imati komadić sunca spremnog da upotpuni svaki obrok. Sušeni paradajz – mali, sušeni fragmenti sreće, pakovani u svakom zalogaju. Dodajte ih svojoj kulinarskoj avanturi i prepustite se ukusu koji će vam uvek vratiti osmeh na lice.

Naravno, neizostavno navratite u naš mali bistro i probajte jedan od najomiljenijih sa našeg menija, sendvič sa pršutom: kad poželite Italiju… Sušeni paradajz iz aromatičnog ulja, goveđa pršuta, mladi sir sa Zlatibora i rukola u domaćoj lepinji.

Osim što je preukusan, sušeni paradajz je i beskrajno zdrav. Pun vitamina C, likopena i vlakana, pruža vašem organizmu neophodne hranljive materije. Tako da, dok uživate u njihovom fantastičnom ukusu, takođe radite nešto dobro za svoje telo.

Sledeći put kada osetite potrebu za malim sunčanim čudom na svom tanjiru, neka to bude sušeni paradajz. Uživajte u bogatom ukusu i osećajte kako vas sunce greje iznutra.

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00