Proleće počinje za pet dana i vreme je za PETKARENJE!

Proleće počinje za pet dana i vreme je za PETKARENJE!

Proleće počinje na dan ravnodnevnice, kada su dan i noć odlučili da podjednako traju. Ove godine, imamo veliko zadovoljstvo da dočekamo najlepše godišnje doba u sredu, 20. marta i da uživamo u njegovim čarolijama sve do leta koje počinje 20. juna.

PETak, PET dana do proleća, PETkarenje u Delicentu, PET🐶 friendly bistro… nama je danas sve u broju pet, pa smo zato našli razlog da vam ponudimo PET izuzetnih razloga da ovaj dan proslavite sa nama, skroz bez povoda, samo zato što je lep i sunčan. 

Razlog broj 1. PETAK: U astrologiji, petak je snažno povezan sa planetom Venera. Astrolozi smatraju da je petak otelotvorenje svih lepih značenja najlepše planete: ljubav, lepota i harmonija. Što znači da petkom (a i svim ostalim danima) treba da se fokusiramo na razvijanje ljubavi i harmonije u našim životima. Naš je predlog da petak počnete i završite u našoj nežnoj bašti, u kojoj ćete osetiti čistu radost u ljubavnom napitku br. 1 koji priprema naša Anđela, a zove se caffe latte od organske kafe. Ovde se, sasvim prirodno, nadovezuje:

Ralozg br. 2. PETKARENJE: Mi smo skovali ovaj termin i nećete ga naći ni u jednoj zvaničnoj leksici. Petkovanje vam najlepše opisuje ekipe ljudi koji poslednjeg dana u nedelji dolaze u naš bistro na chill, muziku, kafu, hranu koju isto priprema Anđa od domaćih namirnica, a kreativno ih slaže u kanapee i sendviče. Petkarenje je počelo spontano, kada je ekipa iz Delija u goste jednog petka pozvala svoju ekipu na druženje. Popodnevno kuliranje potrajalo je do uveče uz mnogo smeha, pićence, kanapee, malo je tu bilo i da se mezne, zapeva, podele tračevi, isplanira vikend. 

A onda se petkarenje pretvorilo u pravu dorćolsku tradiciju. Kad su stalni i slučajni gosti videli da se pod mirisnim lipama male Knićaninove ulice okuplja kul ekipa koja slavi radostan dan, počeli su da nam dolaze redovno u petak. I tako godinama, iz petka u petak….Između ostalog, najviše nas vole i zbog:

Razlog br. 3: Samo da naglasimo da smo bistro bez duvanskog dima, a to je više nego dovoljan razlog da slobodno dovedete svoje potomke na jedan prolećni sokić uz mafine i ne brinete da će da se guše u isparenjima nikotina! 

Razlog br. 4: PET🐶 friendly: Kod nas su kućni ljubimci posebni gosti. Osim naših troje domaćina (Ljubica, Nana i Oli), u naš mali bistro slobodno dolaze i svi ostali četvoronošci da se baškare na suncu i da ih mazi ko kako prođe i dođe.

Razlog br. 5: Za pet dana počinje proleće! Mi ga slavimo svakog dana jer uvek neko donese cveće, radost i osmeh kad nam dođe u goste. Proleće je jedvačekano godišnje doba jer se tada u našoj bašti, pored koje se truckaju tramvaji na starinskoj kaldrmi, suncu i lipama raduje svako ko sedne da predahne i oboji dan nekim od naših sočnih, prirodnih domaćih sokova.

Proleće nas podseća na lepotu i čuda prirodnog sveta oko nas, samo treba da opustimo um i pogledamo oko sebe. Drveće koje je uskočilo u šarenu prolećnu garderobu, fasade koje su išarane suncem i pričaju svoje priče o dorćolskim vremenima, ulice koje se prelivaju u more raspoloženih ljudi, u cveće na svakom pendžeru i radost što imamo sa kim da delimo ljubav i život. 

🌸Srećno nam proleće🌸Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00