Pet najlepših ukusa jeseni

Pet najlepših ukusa jeseni

Godišnja doba donose nam plodove karakteristične samo za određeni deo godine, a jesen je posebno lepa jer tada stižu neki od omiljenih proizvoda kojih smo se uželeli. Izdvojili smo pet savršenih ukusa za vas:

 

Sok od paradajza

Pravi, domaći sok od paradajza nosi miris bašte u jesen, osunčana jutra kao i letnje kiše koje su zelene sadnice pretvorile u sveže, rumene plodove. Od njih se pravi jedan od najzdravijih napitaka kojim možemo da dodatno osvežimo svoj dan jer podiže imunitet, smanjuje holesterol i poboljšava zdravlje na još mnogo načina. Jesenji porodični obroci ne mogu da prođu bez ovog ukusnog soka u kome se najlepše uživa kada smo sa dragim ljudima.

 

Čvarci

Kada se domaći čvarci zlatno žute boje nađu na jesenjoj trpezi uvek je potrebno dodati još malo, jer u njima svi uživaju pa za tren oka nestanu iz tanjira. Pripremljeni po tradicionalnim receptima sadrže taman toliko masti da imaju svoj karakterističan hrskavi ukus, a i dalje prijaju našem organizmu. Savršeno idu uz razne obroke ali i mogu biti i užina koja vraća energiju.

 

Vino Krstašica – Merlot

U večerima kada dođe jesen najviše prija čaša crvenog vina koja u sebi čuva neobičan spoj ukusa bobičastog voća, vanile i lešnika. Ovaj napitak savršen je za večeri sa porodicom kada smo udobno ušuškani na sofi i uživamo u omiljenom filmu, ali i za trenutke kada slavimo sve naše male, a velike uspehe ili jednostavno želimo da se opustimo.

 

Pekmez od šljiva

Neophodan sastojak šarene jeseni je i pekmez od šljiva, kojim započinju najsavršenija jutra kada se kriška svežeg hleba uz malo džema pretvara u jednu od omiljenih poslastica. Uživajući u pekmezu, a potom i prvoj kafi, pravimo nove planove za budućnost. Savršen je za dane kada smo užurbani, ali i za one opuštene kada želimo da uživamo u punom ukusu šljiva koje u sebi čuvaju miris vetra među drvećem gde su rasle uz tople, nežne zrake sunca.

 

Med sa šumskim voćem

Asocijacija na ovo doba godine nije samo zlatna boja drveća već i zlatna boja  meda sa šumskim voćem koji miriše na aroniju, borovnicu, crnu ribizlu i malinu i daje nam energiju pčelica koje su za ovu prirodnu poslasticu prikupile sastojke birajući samo najbolje u prirodi. Njime možemo da se zasladimo, a da ujedno unesemo niz zdravih sastojaka u naš organizam jer med je odličan za očuvanje imuniteta

 

 

Dodajte neki od ovih ukusa u svoj dan i uživajte! 🙂

Autor bloga: Lana Nikolić

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00