Jupi, stigao je sremuš!

Jupi, stigao je sremuš!

Proleće nas je zagrlilo sa svih strana, a pijace su ponovo dobile šarenu boju. Proleće je sezona zeleniša i crvenog voća, a jedno od najlepših čula prirode u rano proleće je miris divljeg belog luka, u Srbiji poznatog kao sremuš.

Divlji beli luk, iako se razlikuje od belog luka iz supermarketa, možete jesti na mnogo načina: listovi ove divlje biljke tradicionalno se koriste u supama, salatama, pa čak i kao pesto. Možete ih dodati u supe, variva i kari, ili čak posipati mleven sremuš u salate i marinade za jela od piletine i govedine.

Sremuš je savršen čistač krvi, žuči i jetre od toksina nataloženih u organizmu, zbog čega ga nazivaju “ubicom otrova”. Smatra se da nijedna biljka ne čisti tako dobro sistem za varenje i krv kao sremuš, zbog čega ga treba jesti što češće. Sremuš deluje kao antiseptik, sprečava razvoj bakterija, virusa, gljivica, deluje protiv crevnih parazita i zato svakodnevnom upotrebom propolisa sa sremušem činite sjajnu stvar za svoje zdravlje i organizam.

Pored propolisa, nudimo vam jednu varijantu sira, neobičnu, ali toliko ukusnu i zdravu, da nema šanse da ćete uspeti da odolite. Sa kozjim sirom sa sremušem nikada ne možete pogrešiti. Svestran je, savršeno se uklapa sa gotovo svim jelima i nema razloga da propustite fascinantno iskustvo kozjeg sira. Ako ne volite kozji sir zbog jakog i oštrog ukusa, uparivanje sa voćem ili mesom odlična je opcija da izbegnete “neprijatno” iskustvo.

Od daske do bifteka, kozji sir se može poslužiti u bilo kom obliku kao dodatak, ukras, sos ili preliv. Za dasku, uparite kozji sir sa sremušom sa salamom, pršutom ili feferonima. Za kuvanje sa mesom, najbolje opcije su preliveni file minjon, sos za bifteke ili punjena piletina. Možete ga dodati kao sos, preliv ili punjenje… 

 

Opcije su zaista beskrajne, a diskretan sremuš daće onaj final touch koji zauvek menja osećanja nepca.

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00