Gastro trendovi za 2022.

Gastro trendovi za 2022.

Kulinarski magovi predviđaju da će ove godine verovatno biti više biljne hrane i održive ambalaže u koju će se pakovati. Još je verovatnije da će biti kraćih menija, ali duže kreativnosti i fuzije. U fokusu će biti zdrava hrana, malo ljutkasta, pretežno neobična, a sigurno je da će narednih pet trendova da se “preliju” i na sledeću, a nadamo se i na sve godine što dolaze.

#1 Lagan, a jak doručak

Procvat rada kod kuće izazvao je promenu u navikama potrošača pri kupovini namirnica i imali smo mogućnost da natenane doručkujemo i to pretežno težu hranu. Pošto smo se uglavnom vratili u kancelarije i punom radnom vremenu, sad imamo vremena da lagano nahranimo um i telo neodoljivim kombinacijama sendviča i kanapea koji bazično neguju zdrave i najukusnije sastojke. Kod nas u Delicent bistrou možete probati sve proizvode koje imamo u shopu, a od kojih pripremamo najukusnije đakonije, popiti najbolju (organsku) kafu u gradu, družiti se, ali i raditi u prijatnoj i mirnoj atmosferi.

#2 Nostalgični deserti

Novina retro hrane zapravo i nije novitet, ali se vraća na velika vrata ove godine. Gastro stručnjaci tvrde da ćemo se stalno vraćati nostalgičnim receptima za dozu hrane iz detinjstva, a mlađe generacije se takođe uključuju, video snimcima kolača koji dobijaju desetine hiljade pregleda na TikToku! Mi smo tradicionalno obojili modernim i vrlo rado vam preporučujemo naše slatke specijalitete Chia puding i Čokoladni mafin koji imaju miris nostalgije i ukus egzotike.

#3 Prvo domaći hleb, sada domaća testenina

Miris domaćeg hleba koji obavija vaš dom ili predivna pasta koja vas seli pravo u italijanska dvorišta, gde se okuplja porodica i naglas se smeje, svađa i dovikuje, dok se nazdravlja životu božanstvenim vinima. Preselite čaroliju u svoj dom, kreirajte paste iz mašte uz pomoć zdrave domaće testenine!

#4 Kupujte lokalno, napravite razliku

2k22 godina učiniće da postanemo svesni važnosti kupovine na lokalnom nivou. Zbog svetske ekonomije koja je vrlo propatila tokom pandemije, nikada nije bilo važnije nego sada jesti i kupovati domaće. Naše police i vitrine spremno čekaju vaš dolazak i još smo spremniji da vam pomognemo u izboru najkvalitenjih delicija.

#5 Ponovo zajedno!

Ove godine imamo razloga za slavlje. Odlučili smo da veujemo da će se okupljanja nastaviti nesmetano, prema merama i protokolima, i da ćemo moći da uživamo u ukusnim trenucima sa najmilijima! 

Menjamo ukuse, vraćamo tradiciju i rutinu, ali jedno je sigurno: hranimo ljubav u svakom zalogaju i ove godine!

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00