Zlatni plodovi leta – (skoro) sve o kajsijama

Zlatni plodovi leta – (skoro) sve o kajsijama

Iako se veruje da se ovo sočno voće prvi put pojavljuje u oblasti srednje Azije i severoistočne Kine, a da u Evropu stiže zahvaljujući Aleksandru Velikom, tačno poreklo kajsija za nas još uvek ostaje nepoznato i misteriozno. Ipak, u jedno smo uvereni – s nestrpljenjem ih očekujemo tokom cele godine, a sa dolaskom prvih toplih dana postaju neizostavni deo letnje užine.

Kajsije su savršen spoj bogatstva i skromnosti: obiluju nutrijentima, vitaminima  i mineralima, ali imaju nisku kalorijsku vrednost. Zbog toga, zadovoljavaju potrebe svih koji neguju zdrav način života, ali i pravih karaktera koji su istrajni u dijeti i ostvarenju svojih ciljeva 😊

Idemo redom:

  • zahvaljujući vitaminu A, E i C vidimo bolje i izgledamo svežije
  • zbog magnezijumu i fosfora mislimo pametnije i ne dozvoljavamo da nam smešne sitnice podignu pritisak
  • kalcijum nam jača kosti, a voda nas održava uvek dobro hidriranim
  • antioksidansi nam pomažu da pročistimo telo i dušu
  • zahvaljujući kalijumu otvaramo svoje srce i volimo duže ❤

Sjajne su bilo da ih jedemo sveže ili suve jer, kada se osuše, ne gube svoje korisne sastojke i još uvek ostaju odličan izvor vlakana. A kada smo se nauživali, nasladili i kada od kajsije preostane samo koštica – tada nastupa prava magija: njihova jezgra sadrže vitamin B12 zbog čega se veruje da se kajsije i sve dostupne terapijske metode, udruženim snagama bore protiv maligniteta.

Kajsije pružaju mnogo, a naš Delicent shop nudi po nešto od kajsija za svaki obrok.

Uživajte u slatkom doručku, upoznajte naš ekstra džem od kajsije sa vašim majstorski spremljenim palačinkama. Isprobavajte nove recepte jer već imate glavni sastojak – na vama je samo da izaberete kolač koji poslužujete to popodne, a neki od naših predloga su rolat, keksići, medeno srce, pita, kiflice… Kao i uvek, trudimo se da sastav bude ono Delicent proizvode izdvaja i čini posebnim – naš džem se sastoji od minimum 80% kajsije (za 100g džema upotrebljava se 160g kajsija), bez dodatka konzervansa, boja i aroma. Tradicionalna receptura i punoća ukusa će vas sa svakim zalogajem odvesti na Jug Srbije.

A za ljubitelje pića i gastronomije, tu je rakija KajsijART – kao što ime sugeriše, rezultat proizvednje uz primenu savremenih tehnoloških postupaka je prava UMETNOST. Okupite porodicu i prijatelje, poslužite je kao aperitiv i uživajte u uvertiri za glavni obrok i ostatak večeri.

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00