Tri neobična načina da ofarbate jaja za Uskrs

Tri neobična načina da ofarbate jaja za Uskrs

Naše bake farbale su jaja u lukovici jer je to najefikasniji način da lepo sijaju i da potraju. Vremena su se promenila, a kreativnost je postala najlepši deo Uskrsa. Naravno, uvek možete jaja jednostavno ubaciti u komplet boja i nazvati tu tehniku “drevnom”, posebno ako idete kod bake na ručak.

Ali, ako ste vični “uradi sam” tehnikama, koje pritom ne iziskuju vreme i renoviranje kuhinje posle farbanja jaja, pustite da vaš kreativni talenat zasija u jednoj od ovih privlačnih ideja za oslikavanje uskršnjih jaja.

Efekat će biti mnogo bolji ako za farbanje koristite organska jaja sa polica Delicent bistroa pošto su to jaja slobodnih kokošaka. Te koke nosilje žive na organskoj farmi i hrane se isključivo organskom hranom, bez upotrebe bilo kakvih hemikalija, lekova itd. Imaju slobodan pristup velikoj površini na kojoj mogu slobodno da se kreću i žive po svim standardima za dobrobit životinja. Jaja ovih koka specifična su i po svojoj bledoj boji, neka su skoro potpuno bela, pa će svaka dekoracija na njima izgledati lepše.

 

Uskršnja jaja u akvarelu

Potrebne su vam vodene boje. Jaja prethodno mogu i ne moraju da budu obojena standardnom bojom, zavisi da li želite podlogu u boji. Osim četkicama, možete slikati komadićem sunđera, prstima, različitim alatkama koje daju različitu teksturu. Igrajte se dok ne postignete željeni izgled akvarela.

 

 

Mladi luk i rotkvica

Napravite seriju jaja koju će stariji članovi familije obožavati. Podsećaju na taze rotkvice sa pijace: tri četvrtine jaja obojite ružičasto (ili zeleno) i tečnim lepkom zalepite beli deo od papira kao one končiće na rotkvici ili na luku, a gornji deo ukrasite krep papirom kao stabljiku.

 

 

Dodajte Uskrsu malo boje i zabave

Kada jednom probate, postaće nov omiljen način ukrašavanja jaja. Jaja možete ukrasiti raznobojnim konfetama ili odabrati šarene konfete za jednobojna jaja. Sve što vam je potrebno su boje za jaja, četkica za bojenje i samolepljive konfete. Obojite jaja, osušite ih i lepite šarenilo!

 

 

Srećne kokoške, srećna jaja! Srećan Uskrs!

 

Autor bloga: Zorana Šokorac

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00