Tajna ljubičaste boje

Tajna ljubičaste boje

Borovnica, šljiva, grožđe, kupina, aronija… Šaka puna ljubičaste nežnosti, zdravlja, osećaj detinjstva u svakom gutljaju soka, nostalgično popodne na moru dok sam sok iz kupine curi na kolena, a mi se smejemo i srećni smo. 

Detinjstvo obojeno ljubičastom. Život u jednoj porciji voća. Ljubičasta. Moćna boja koja pozitivno utiče i na um i na telo.

Ljubičasta boja kombinuje mirnu stabilnost plave i žestoku energiju crvene boje. Uglavnom je povezujemo sa plemstvom, luksuzom, moći i ambicijom, ljubičasta je simbol bogatstva, ekstravagancije, kreativnosti, mudrosti, dostojanstva, predanosti, mira, ponosa, misterije, nezavisnosti i magije.

Ljubičasta boja se retko javlja u prirodi i zbog toga se često smatra da ima mistično značenje. Cvetovi lavande, orhideje, jorgovana i ljubičice smatraju se delikatnim i dragocenim, a voće u purpurnim bojama predstavlja kraljevski tretman za zdravlje.

Ljubičasta boja ima različite efekte na um i telo, uključujući podizanje raspoloženja, smirivanje uma i nerava i podsticanje mašte i kreativnosti. Različite nijanse ljubičaste imaju različita značenja. Svetlo ljubičasta predstavljaja žensku energiju i delikatnost, romantična i nostalgična osećanja. Tamno ljubičaste nijanse izazivaju osećaj smirenosti i sigurnosti.

Nije uticaj ljubičaste na um ništa manje moćan od njenog uticaja na telo. 

Ljubičasto i tamno plavo, kraljevsko voće i povrće, sadrži hranljive materije koje se zovu antocijani. Poput drugih fitonutrijenata, vašem telu nisu potrebni za rad, ali pomažu u zaštiti ćelija od oštećenja koja mogu dovesti do bolesti. Ljubičasta hrana sadrži hranljive materije lutein, zeaksantin, resveratrol, vitamin C, vlakna, flavonoide, elaginsku kiselinu i kvercetin. Ovi nutrijenti podržavaju zdravlje mrežnjače, snižavaju holesterol, jačaju imunološki sistem, podržavaju zdravu probavu, poboljšavaju apsorpciju kalcijuma i drugih minerala, bore se protiv upale, smanjuju rast tumora, deluju kao antikancerogeni u digestivnom traktu i ograničavaju aktivnost raka ćelije.

Mi smo ljubičastu boju spakovali u najlepše moguće kombinacije: organski sok od aronije, sirup od kupine, napravili smo božanstvene namaze od šljive i čokolade, od aronije, stavili šljivu u salsu i napravili preukusnu deliciju od šljive sa orasima.

Zato što verujemo da vaša nepca zaslužuju kraljevski tretman.

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00