Srećan ti poslednji petak u 2022.

Srećan ti poslednji petak u 2022.

Sedite da vam pričam šta se jutros desilo. 

Ustanem po običaju sabajle, zora još nije ni pukla nad Avalom, sednem da pijem kafu i laički bacim pogled na onaj soc što se razlio po šolji, kaže soc evo bivši se vraća, sačuvaj bože, mislim se, pametna, obrazovana žena da veruje u ovakve gluposti. Operem šolju, izvedem psa, jedva sam ga iz kreveta isterala, decu isto, nahranila ih sve i napojila, podelila zadatke ko će šta da radi danas (što znači, svađaće se oko igrica, a đubre će da iznesu u minut do 12 pre nego što se vratim kući) i odem u laboratoriju da mi izvuku tri litra krvi da vide šta mi sve fali. 

I kad sam obavila sav taj jutarnji stres, krenem lagano na posao, kroz grad, kroz sunce, do jedne od najlepših dorćolskih ulica Knićaninove broj tri.

Na tom putu, vozač u mini busu pustio neku super muziku i uhvatim sebe da pevam poluglasno i smejem se onako bez razloga dok gledam kroz osunčan prozor i stiže poruka od mog brata, kaže, kupljene vam karte za Zagreb, glasno kažem JUPI i vidim da se dve žene pored smeškaju.

Izađem na Trgu i lagano krenem niz stare gradske ulice, gledam one lepe fasade, senke padaju po nekoj svojoj logici i svaka je priča za sebe, stara, bezvremenska, stoje tako lepe i podsećaju me na detinjstvo, kad sam sa bakom šetala gradom, a ona mi pričala istoriju zgrada i grada, naučila me da gledam boje i da upijam mirise ulice.

I stignem, a na poslu – radost. Ja ne radim sa kolegama, radim sa prijateljima i to je situacija koju želim baš svima u životu. To znači da vam je posao ljubav i da se smejete, da zajedno tugujete i da se zajedno radujete uspesima. To znači i da vas čeka novogodišnji poklon i najlepša posveta na svetu i to znači da imate mesto gde ste opušteni i srećni.

Moji ljudi sa kojima radim su urnebesni, kreativni, puni znanja i svoj posao rade najbolje od svih. A naš posao je smešten tik uz naš mali dorćolski bistro, mesto gde se kafa dobije sa srcem od pene, a hrana nije hrana, nego ljubav u svakom zalogaju. To je mesto gde i vas čekaju novogodišnji pokloni za ljude koje volite jer smatramo da ljubav stanuje u darivanju.

I dok vam pišem ovaj osećaj, želim da vam kažem najlepšu poruku koju sam dobila jutros na Instagramu: Srećan ti poslednji petak u 2k22. godini. 

I želim vam srećan svaki početak u 2k23. 

Autor teksta: Zorana Šokorac

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00