Sok od zove – letnji ukus detinjstva u jednoj čaši

Sok od zove – letnji ukus detinjstva u jednoj čaši

Zova je suština leta. Njeni mirisni cvetovi i opijajuć sladak ukus vraćaju nas u detinjstvo, kada se bosi vraćamo sa kupanja, a baka nas dočekuje sokom od zove i nekom super hranom. Znate sigurno onaj osećaj popodneva kod bake i deke, kada leškarimo i gledamo vestern i pijemo sok od zove i potpuno smo bezbrižni, srećni i opušteni. Zato što smo deca.

Zato što zaslužujemo da i dalje budemo deca, da imamo osećaj slobode i lepote, zato ćemo i ovog leta piti sirup od zove i vratiti se u detinjstvo, a našoj deci stvoriti iste takve mirise, ukuse i sećanja jer ćemo im svaki dan obojiti predivnim, vanvremenskim ukusom.

Kod Srba, a i kod nekih drugih naroda, smatra se da zova drži demone dalje od kućnog praga, a kora, list, cvet i plod imaju primenu u narodnoj medicini. Upotrebljava se za jačanje imuniteta, protiv prehlade i gripa, za lečenje virusnih i bakterijskih infekcija krajnika, suzbijanje kašlja, za poboljšanje zdravlja srca, poboljšavanje vida, snižavanje holesterola, a preporučuje se i kao antioksidans, piše portal priroda leči sve. Cvetovi zove izuzetno su bogati glukozom, taninima, flavonoidima, karotenima, rutinom i vitaminom C.

Bobice zove sadrže alkaloide, karotene, tanine, organske kiseline i vitamine A, B i C.

Sok od zove je u vreme velike epidemije gripa u Panami 1995. godine bio veoma popularan. Prenosile su se priče o tome da su oboleli od gripa koji su pili sok od zove imali blaže simptome bolesti i brže se oporavljali od onih koji ga nisu pili.

Delicent Sirup od cveta zove je najlepše što možete priuštiti sebi i ljudima koje volite. Predstavlja jedinstveni ukus leta napravljen po starinskom receptu uz primenu moderne tehnologije.

Za ljubav u svakoj čaši.

 

 

 

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00