Sladoled, slatki greh za doručak!🍦

Sladoled, slatki greh za doručak!🍦

Kada sunce najavi zaleđeno jutro i februar nas podseti da još nije proleće, ali samo što nije, najlepše je da se uz rani mrazi zavučete pod subotnje ćebe, pustite neki super film i uživate u “grešnom” doručku zvanom – sladoled. Tradiciju je započela gospođa Florens Rapaport 1960. godine da bi oraspoložila svojih šestoro klinaca tokom snežne oluje i ledenog dana. Sladoled za doručak postao je popularan kako su deca rasla i delila ga tokom svojih putovanja, sve dok se ritual nije proširio na ceo svet i sada nas svake prve subote u februaru Dan sladoleda za doručak podseća da pustimo maštu na volju i budemo deca dok razveseljavamo neku novu decu. Naša tradicija još je bolja jer smo običan sladoled zamenili pravim sočnim đelatom.
Zamislite ukusni sladoled, omiljenu poslaticu svakog detinjstva, ali sada zamislite zdraviju verziju tog uživanja. Manje masti, smanjen procenat pavlake i jaja i umesto toga, obilje kvalitetnog kozjeg mleka – dobrodošli u čarobni svet sladoleda koji na farmi Nana Kaas u selu Jelićka, nedaleko od Prijedora proizvode brat i sestra Dario i Dajana Lemić. Na toj farmi, sladoled nije samo slatki greh, već neobična kombinacija zadovoljstva i zdravog izbora. I pravo sa te farme stiže u naš mali bistro da vam ugodi nepcima i raspoloženju. Zato je Delicent preporuka meseca: đelato od kozjeg mleka, ne samo za doručak, već i za užinu, večeru, za druženje, za uz film, za tugovanje, za smejanje, za sve dane, noći i raspoloženja. 

Šta ga čini posebnim? 

Manje masti, više uživanja: Đelato se ponosi manjim procentom masti (3-8%) u poređenju sa klasičnim sladoledom (minimalno 10%). To znači manje krivice, ali ništa manje uživanja! Gušći i nežniji: Priprema đelata odvija se sporijim tempom, što rezultira gušćom smesom i manje vazduha. Krajnji rezultat je gušći i nežniji užitak u poređenju sa standardnim sladoledom. Raskoš sastojaka: Nana Kaas đelato pravi se od najfinijeg kozjeg mleka i manje pavlake i jaja u poređenju sa klasičnim sladoledom. Takav nežan pristup sastojcima daje mu karakterističnu svilenkastu strukturu. Temperaturna razlika: Đelato se služi na nešto višoj temperaturi od klasičnog sladoleda, što dodatno naglašava njegov bogat i intenzivan ukus. Đelato je dezert koji očarava svilenkastom teksturom intenzivnim ukusom i nije samo hrana, već pravo umetničko delo u svetu slatkog uživanja.

Prijatno!🍨

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00