Prolećni detox: namirnice koje će najbolje obaviti posao✅

Prolećni detox: namirnice koje će najbolje obaviti posao✅

Prolećni dugi dani, sunce i cvrkut ptica posebno nas raduju posle sive zime, ali paralelno sa radošću, počela je i sezona alergija i vajkanja što smo preterivali s teškom hranom pa sad teško ulazimo u laganu garderobu. Žuč i jetra posebno naporno rade u ovom periodu i vrlo je važno da im posao olakašamo, a to ćemo najbolje uraditi jednim malim zelenim detoksom.

Evo nekoliko super razloga da odmah pređete na zeleno:

  • Zelena hrana je bogata hranljivim materijama: kelj, spanać i brokoli puni su minerala i vitamina K i C i kalcijuma. Oni vaš organizam održavaju u tom formi, čiste, jačaju i čak mogu smanjiti rizik od hroničnih bolesti poput srčanih oboljenja i kancera.
  • Niske su kalorične vrednosti: Ako želite da obučete te lagane krpice, najbolji način da se malo stešete je da jelovnik obojite u zeleno. Zelene namirnice  imaju niske kalorične vrednosti, ali bogate vlaknima, što znači da će vas duže držati sitim, a zadovoljiti nutritivne dnevne potrebe. Odličan su način da dodate volumen vašim obrocima bez dodavanja mnogo kalorija.
  • Zelena hrana smanjuje i prevenira upale, koje su glavni uzrok mnogih hroničnih bolesti. Mnoge zelene namirnice sadrže antioksidanse poput beta-karotena i luteina, koji mogu pomoći u smanjenju upale u telu i zaštiti ćelije od oštećenja. Delicent kanapei sa humusom, krastavcem, sremušem i rendanim kozjim sirom, super su jutarnji boost za organizam, a ukus ćete obožavati.
  • Proleće donosi pojačane alergijske reakcije zbog cvetanja biljaka i povećane koncentracije polena u vazduhu. Detoksikacija organizma može ojačati imunološki sistem i pomoći telu da se bolje nosi sa alergenima.
  • Promena sezone može izazvati nelagodu u probavnom sistemu, kao što su nadutost ili osećaj težine. Zeleni detoks može podstaći varenje i osigurati bolju apsorpciju hranljivih materija.
  • Kad ustanete ujutru, probajte da pre kafe obavite mali zeleni ritual: detoks misli.  Meditirajte ili šetajte uz neku super muziku u slušalicama, vrlo je efikasan Žan Mišel Žar.

Posle se istuširajte i skoknite do svog malog Delicenta i, pod zelenim krošnjama, natenane popijte naš ukusni zeleni ili čaj od kamilice, doručkujte nešto zdravo, zelenkasto sa našeg menija i osvežite organizam našim prirodnim, domaćim sokom, imamo i zelene u izobilju.

I ne zaboravite da obučete neku veselu zelenu boju jer se proleće najlepše slaže sa osmehom i zelenim dezenima🍀

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00