Pet navika za zdravo leto

Pet navika za zdravo leto

Maj je tek počeo, ali leto je tu iza ćoška i počeće dok ovako pucnete prstima. Vrlo je verovatno da vas čeka nespremne u zasedi, kako čekate minut do 12 da počnete sa pripremama za jedno od najlepših godišnjih doba. Zato je pravo vreme da odmah počnemo sa navikama koje će nam leto učiniti i lepim i zdravim. Što bi rekla pesma – samo dobre vibracije 🙂

Držite se rutine

Navika. Reč govori sama za sebe. To je nešto što smo navikli da imamo tokom dana, a kad je dan duži i topliji, bude nekad teško da držimo korak sa ustaljenim koracima. Sad smo više napolju, slede nam odmori, raspusti, popodneva koja se lepe za toplo nebo i koraci kao laki oblaci.
Šta da radite?
Držite se rutine, čak i leti. Jedite pet, šest manjih, zdravih obroka. Uzimajte vitamine, a još bolje je da unesete čistu prirodu u organizam i obezbedite mu zdravlje tokom čitave godine, a ne samo leti. Med je em sladak, em zdrav izbor, tako da ste rešili dve situacije ako ste sladokusac, a želite da budete fit i zdravi.

Jedite ukusno, a pametno

Sladoledi, roštilj u prirodi, hladni sokovi…Sve to ide u paketu sa letom, ali takođe i podrazumeva šanse da se malo bucnete i povećate rizike za loš holesterol, masnoće i šećer u krvi. Zato jedite pametno. Mi imamo đelato Nana Kaas, pravi italijanski hedonizam napravljen u srpskoj radinosti. Imamo i sokove, isto hladne kao što su oni industrijski iz prodavnice, ali naši su domaći, prirodni, ceđeni i obožavaju ih i klinci koji nam dolaze u goste. Što se roštilja tiče, to nemamo, ali imamo čarobne sendviče, kanapee i salate sačinjene od najčistijih proizvoda probranih srpskih seljaka, pa izvolite, dođite nam u goste da vas lepo nahranimo i priredimo vam pravi letnji vajb u našoj baštici u srcu Dorćola.

Pijte vodu

Unošenjem dovoljne količine vode tokom toplih dana činite najbolje za svoj organizam, telo i ten. Voda može da spreči dehidrataciju koja ume da izazove nejasno razmišljanje, promenu raspoloženja,pregrevanje tela, opstipaciju… A to nam ništa nije potrebno ni tokom leta, a ni tokom ostalih dana u godini.

Krećite se

Razumemo da je leti primamljivo da se preskoči trening ili šetnja i ostane kod kuće pod klimom, udobno zavaljen uz seriju ili film. Ali, vežbanje je ključno za održavanje ravnoteže. Zato se krećite. Prošetajte ili lagano trčite ujutru ili uveče. Taman možete i da uhvatite romantičan prizor izlaska ili zalaska sunca, odslušate svoju top listu za dobro raspoloženje i već ste mnogo uradili za svoj duh i telo.

Smejte se svaki dan

Smeh je najbolja terapija. Osim toga, kada se smejemo sa ljudima koje volimo postajemo bliskiji. Ali, najbolje od svega je što je smeh odličan sparing partner u gubljenju kilograma! Istraživači sa Univerziteta Vanderbilt tvrde da 15 minuta smeha dnevno može sagoreti i do 40 kalorija (Buchowski et al., 2007). Trening se ne plaća, pa što ne biste počeli odmah 🙂

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00