November rain i naša plejlista čajeva

November rain i naša plejlista čajeva

Novembar je mesec kiše i vetra, ali i jedna od najlepših asocijacija na muziku. Iako je tema u velikom broju pesama, ipak nam je uvek prva pomisao na božanstvenu, raskošnu, divnu ljubavnu priču koju su čuveni Gansi stavili u još čuveniji spot za pesmu “November Rain”. I svi je vole, svi je znaju i klinci koji su bili nekad i klinci koji su sad.

A da li ste znali da iza jedne od najmoćnijih pesama svih vremena stoji još moćnija priča?  

Stihovi i spot zasnovani su na kratkoj priči Del Džejmsa pod nazivom Without You (Bez tebe). Priča je deo kolekcije Language of Fear (Jezik straha) koja u novoj verziji sadrži uvod Eksla Rouza: „Del Džejms ima lično iskustvo o većini situacija o kojima piše i voli da je bio tamo”. Džejms je doprineo stihovima za dve pesme Guns N’ Roses: “The Garden” i “Yesterdays” i režirao je nekoliko muzičkih spotova.

Pesmu je napisao Eksl Rouz, originalna verzija trajala je čak 25 minuta, a skraćena je na 8:59 minuta. November Rain je najduži ikad Top 10 hit i sadrži najduži gitarski solo u Top 10 singlovima.

 

 

 Spot je režirao Endi Morahan. Iza raskošnog, složenog spota za “November Rain” stoji takođe raskošna produkcija: koštao je više od 1,5 milion dolara, ali je bend osvojio veliki broj nagrada i večnu popularnost na MTV. Glavnu ulogu tumači glumica i model Stefani Sejmur, tadašnja devojka Eksla Rouza. Priča je vanvremenska, ljubavna, tužna i sažima svu snagu ljubavi opisanih u književnosti. Eksl i Stefani se u spotu venčavaju, njihov kum je Sleš, a ostatak benda je u prvom redu. Posle venčanja, počinje kiša i sledeća scena je sahrana mlade u istoj crkvi. Spot je osvojio nagradu za najbolju kameru na MTV Video Music Avards 1992, i nagradu Video Vanguard. Guns N’ Roses je pesmu izveo na kraju emisije sa Eltonom Džonom za klavirom.

Nama u Delicentu November Rain je čista ljubav koju priča Sleš na gitari i greje nas u ovim hladnim kišnim danima.

Ušuškajte se u ćebence sa osobom koju volite, ljubite se i napravite svoju verziju pesme koja će imati happy end. Topao čaj i topao zagrljaj odličan su preduslov za stvaranje tople jesenje romantike u vašem domu, a Delicent je tu da pomogne mirisnim, zdravim, ukusnim i nezaboravnim aromama koje greju dugo i polako.

Svratite kod nas na dnevnu dozu topline, super muziku i ušuškan ambijent, a naši Sabina i Džoni napravili su specijalnu jesenju plejlistu muzike i čajeva koji će učiniti da dan završite opušteno i nežno.

Naša plejlista čajeva:

  • Nana
  • Kamilica 
  • Đumbir
  • Sicilijanska narandža
  • Crni čaj
  • Zeleni čaj

Vaša plejlista: ljubav!

 

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00