Naš Džoni otkriva tajnu vaših omiljenih zalogaja: Trudim se da iznenadim goste

Naš Džoni otkriva tajnu vaših omiljenih zalogaja: Trudim se da iznenadim goste

Nikola Đorđević poznat je na Dorćolu kao Džoni iz Delicenta. Ne zbog toga što ga možete videti sa dorćolskom ekipom u bašti bistroa dok ispija kafu, već zato što ga baš dorćolska (a i šira gradska) ekipa zna sa druge strane šanka. Džoni pravi najlepše kafe, najneobičnije zalogaje, najzdravije osvežavajuće napitke i Džoni je razlog zbog kog hrana jedva čeka da bude napravljena.

Uspeli smo da se ušunjamo u njegovo carstvo, mesto gde pristup ima isključivo kreativnost – iza šanka, i da se ispričamo sa njim o ljubavi i drugim zalogajima.

 

Prvo pitanje koje nam je sasvim logično jeste: šta je Delicent?

-Delicent predstavlja sinonim za mesto: uživanja, poverenja, sigurnosti

  • Uživanja: u dobroj organskoj kafi, hrani pripremljenoj od najkvalitetnijih sastojaka. Popodne uživanja  i opuštanja sa prijateljima uz čašu vrhunskog vina. 
  • Poverenja, koje gradimo sa kupcima u šopu, koji znaju da su svi proizvodi vrhunskog kvaliteta pažljivo birani pre puštanja u prodaju. 
  • Sigurnosti malih proizvođača da će karakteristike i blagodeti njihovih proizvoda doći do potrošača.

Meni Delicenta je drugačiji, svakodnevno uživamo u novim kombinacijama, ukusima… Kako ga osmišljavaš?

-Kroz meni nastojim da spojim različite proizvode. Tačnije, da napravim harmoničan odnos različitih ukusa koji se međusobni prepliću u jednu skladnu celinu.

Šta je hrana?

-Hrana bi trebalo da bude jedan segment uživanja u životu. Kroz svaki obrok koji se pojede ili napravi, treba da uživaju sva čula: da je vizuelno lepo, da se osete divni mirisi i skladne arome i ukusi.

O čemu pričaju tvoje tvorevine?

-Kroz gastronomiju i  ugostiteljstvo kombinuju se ne samo znanje, kvalitet namirnica, već i želja da ta tvorevina probudi i izazove reakciju i probudi emociju od ljudi koji je konzumiraju. Da se o njoj priča, o kombinaciji ukusa, da se smisli šta bi moglo još da se doda… I, naravno, uvek pitanje “da li vam se dopada?”, da dodatno izazove reakciju.

Na koji način razmišljaš o onome što ćeš napraviti tog dana? Odakle inspiracija?

-Kada je kreiranje obroka u pitanju, poslednjih godina ima bezbroj emisija, knjiga, specijalizovanih kanala koji se bave kuvanjem, tako da deo inspiracije crpim iz tih izvora, a veći deo sakupljajući informacije i konsultujući se sa vrhunskim kuvarima sa kojima sam imao čast da sarađujem. Naravno, sa proizvođačima hrane uvek volim da popričam i da otkrijem koja je njihova ideja uz šta se i kako njihovi proizvodi mogu kombinovati sa čim oni misle da se mogu slagati. A kako razmišljam? Trudim se da uvek iznenadim goste, da uvek bude nešto novo, kombinacija ukusa koja je netipična, a dobra.

Preporuka ili recept za letnju večeru sa prijateljima?

-Možda bi čamčići od organskih jaja sa namazima bili dobra preporuka. Prvo se pripremi nekoliko namaza: mešavina našeg  humusa i leskovačkog cepkanog ajvara, domaći namaz od čvaraka i namaz od tikvica naših prijatelja iz Rajske bašte. Kuvana jaja se preseku, izvadi se žumance, koje može da se sjedini sa namazima. Čamčići od belanaca se napune namazima i doda se mrvica mladog kravljeg sira. Ukrasi se rukolom ili matovilcem i eto božanstvenog letnjeg uživanja koje se jednostavno i brzo sprema.

 

A ako i vi uživate i smatrate da je ljubav u svakom zalogaju, imate ideje i kreativnost koje jedva čekaju da se spoje sa proizvodima iz Delicent bistroa, izvolite se pridružiti Džoniju u avanturi pripreme hrane za naše goste. U potrazi smo za ljudima koji uživaju u pripremi podjednako kao i u kozumiranju hrane.

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00