Mohito, mit o ljubavi Ernesta Hemingveja

Mohito, mit o ljubavi Ernesta Hemingveja

Vrela Kuba i rasplamsana strast, muzika, vrelina razigranih tela, lepljiv letnji vazduh i Hemingvej u živoj atmosferi barova. Havana, sa fascinantnom mešavinom zapanjujuće kolonijalne arhitekture, puna muzike i plesa koje su uneli afrički robovi. Stari američki automobili i čuveni ručno oslikani natpis u baru La Bodeguita kaže:My Mojito in La Bodeguita. My Daiquiri in el Floridita”

To je bila mantra za barske stolice, dnevna rutina jednog od najpoznatijih iseljenika u Havani, pisca i legendarnog Ernesta Hemingveja. Tu je živeo nekoliko godina pred kraj života tokom kasnih pedesetih i ranih šezdesetih.

I hajde da ovo leto rasplamsamo vrelinom, popijmo piće sa “papa” Hemingvejem. Maestro pisane reči znao je da ide od bara do bara, da popije po jedno piće pre nego što bi se vratio u svoje potkrovlje da napiše drugi odlomak. Havana mu je odala počast nazvavši miks u njegovu čast Papa Double. Piće je napravljeno od belog ruma Bacardi, soka od dve limete i pola grejpa, plus šest kapi maraskina, likera dobijenog destilacijom višnje Marasca, a sve je uskovitlano zajedno sa ledom.

Delicent ima za vas fenomenalan recept za Mohito bez alkohola, a uz njega vam predlažemo neko od božanstvenih štiva ovog genija književnosti. U međuvremenu, isprobajte i dva osvežavajuća pića po preporuci naše Sabine.

 

 Bezalkoholni mohito

Za ovaj napitak potrebni su vam sprajt ili kisela voda, pola limete, par listića sveže nane i najlepši sirup od jabuke i nane. Sve to pomešajte i sipajte u čašu punu izmrvljenog leda.

Homemade Ice Tea 

Skuvajte mešavinu čaja od sicilijanske pomorandže i đumbira i ostavite da se ohladi. Pripremite punu čašu leda i u trećinu čaše sipajte ceđenu pomorandžu, zatim dodajte čaj i par listića sveže nane.

Ovu magiju možete isprobati u našem bistrou!

Limunada sa voćnim ukusima 

U čašu sa ledom dodajte šot voćnog sirupa po želji – naša preporuka su malina ili kupina koje će limunadi dati slatkoću. Ukoliko volite izrazito slatke napitke dodajte i kašičicu meda. Zatim dodajte limunadu jačine po vašem ukusu. Napitak možete ukrasiti svežim listićima nane i vaša letnja malinada i kupinada su spremne!

 

Napravite sopstvenu Havanu ovog leta i uživajte u strastima, ljubavima, salsi…

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00