Majstor i Margarita, Mala nevina…Neobična imena vrhunskih vina

Majstor i Margarita, Mala nevina…Neobična imena vrhunskih vina

Vino je staro. Zaista staro. Staro nekoliko hiljada godina, sa bezbroj lica, mnogo ukusa, božanstvenih boja i neobičnih imena. Bezvremeno, pruža iskonski užitak uz ručak, sa prijateljima, uz večeru, sa osobom koju volite. 

 

Prava strast prema vinu na naše podneblje stigla je sa Rimljanima. Prvi su zasadili vinograd, vinovu lozu i stvorili prve vinograde. Rimljani su bili prvi koji su ozbiljno pristupili vinogradima, klasifikovali grožđe, vodili detaljne zapise o karakteristikama grožđa i samog vina i brinuli o kvalitetu tla na kojem se uzgaja vinova loza…

U to vreme je i deo Balkana bio pod vlašću Rimskog carstva i postoje zapisi koji svedoče da se u Sirmijumu, današnjoj Sremskoj Mitrovici, pilo vino koje je bilo uvezeno iz Italije.

Osim što imaju svoje brendove i etikete koje označavaju odakle je vino, bilo to na nivou cele države, nekog regiona, okruga, ili manje geografske celine, proizvođači vina još moraju da smisle kako da nazovu svoje vino.

Delicent bistro je vrlo probirljiv po pitanju ukusa i brendova i na svojim policama ima vrhunska vina neobičnih imena, koja ćete retko naći na drugim mestima. Da krenemo lagano našom vinskom stazom…

Knez Miškin, Patkov vinograd: Rizling osobitog stila, nepretenciozan i izuzetno elegantan. Obiluje letnjim mirisima  dinje i ananasa, izuzetno pitak i osvežavajuć, čemu doprinose fine kiseline limete. Preporučuje se uz sve iz mora, ali i uz jela od piletine. Savršen i kao aperitiv.

Majstor i Margarita, Patkov vinograd: Belo vino stvoreno od najkvalitetnijeg grožđa sorte Graševina, poseduje na oko gotovo zelenu do kristalno bistru boju. Oduševiće vas sortne arome citrusa, jabuke i kruške sa primesom naglašenih herbalnih tonova. Izuzetno živo i energično vino sa bogatom strukturom i punoćom i svežim kiselinama, koje mu pružaju dozu elegancije i gipkosti. Veoma pitko vino sa divnim aromama sirovih badema u završnici nakon koje ćete zasigurno poželeti još.

Mala nevina, Saints Hills: Vino je blend malvazije i chardonnay i dolazi iz vinograda Sv. Ante, porodice Tolj u Istri, gde prolazi i frementaciju i odležavanje. U blendu dominira istarska mlavazija s tri četvrtine, chardonnay je tu da vino zaokruži i popuni. Ipak, prevladavaju sortne arome malvazije. Vino je na prvom nosu cvetno pa onda ide u zrelo voće, a na kraju se otkriva nijansa tropike. U ustima ostavlja laganu, prijatnu gorčinu.

Pino Svetih ratnika, Botunjac: ekskluzivno, crveno vino, proizvedeno od druge generacije grozdova, sa zaperaka od jaguride 50% i od grozdova prve, osnovne berbe 50%. Jedinstveno vino koje može da se dobije samo kada je sunčana i lepa jesen i kada Kosta hoće i Bog pomogne. Pije se uz osmeh i prijatelje – sa ljubavlju.

Vino lepo prija nepcima. Budi osećaj doma, bliskosti, povezanosti, gostoljubivosti i prijateljstva.

Vino je čarolija koja ima moć da stvori dragocene uspomene. I ta sećanja se mogu vratiti svaki put kad kada se neki taj trenutak ponovi. Ljudi vole da pijuckaju vino. Vole da istražuju nove arome, dubine, mirise…Mogu da otvore bocu na isti način, u isto doba dana, ili iz određenog razloga… Mnogo je razloga da se otvori boca vina, a mi vam preporučujemo veliki izbor neobičnih, retkih vina koja se piju lagano, sa uživanjem u svakom danu.Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00