Kako su se smuvali ružan bog-kovač i boginja lepote

Kako su se smuvali ružan bog-kovač i boginja lepote

Septembar je vatreni mesec, ali i mesec ljubavi i lepote. Prema rimskom kalendaru, septembar je sedmi mesec i posvećen je Vulkanu, rimskom bogu vatre.

Vulkan je sin Jupitera i Junone, a legenda kaže da je bio toliko ružna beba da ga je njegova majka bacila sa vrha Etne. Pad je Vulkana teško povredio, ostavivši mu hromu nogu koja će uskoro postati njegov zaštitni znak. Odbijanje majke da ga prihvati ostavilo je bes i ljutnju u njegovom srcu zauvek. Ipak, ljubav je dobio od nimfi koje su ga odgajale pošto ga je majka odbacila. Priča kaže da je njegova kovačnica bila ispod planine Etna na Siciliji i da je svojeručno napravio prestole za bogove na planini Etni. Osakaćen ružnoćom, posvetio se zanatu, stvarajući neke od najmoćnijih artefakata u rimskoj mitologiji. 

To što Vulkan nije posedovao atribute filmske zvezde, nije ga sprečilo da ne iskoristi pamet i lukavstvo i osvoji Veneru, boginju lepote i ljubavi i navede je da bude njegova supruga.

Ipak, taj brak je bio pun nepoverenja i neverstva, čiji je akter bila lepa Venera koja je uživala u aferama sa mnogobrojnim bogovima, od kojih su najčuvenije one sa Marsom, bogom rata, sa kojim ju je Vulkan zatekao u sopstvenoj bračnoj postelji, a čije su scene završile na nekim od najpoznatijih svetskih umetničkih dela.

Pošto ga ni žena nije volela ni želela, Vulkan se posvetio sprečavanju požara i ta vatra kojom je upravljao nekako se vezuje za bes koji je nosio otkad ga je majka odbacila. 

Septembar je mesec Vulkana i vatrenih boja nadolazeće jeseni, što znači da i trpezu treba da obojimo u vatru!

 

AJVAR – ljut kao Vulkan, da vam zapali nepca i proizvede pravu vulkansku gastro erupciju.

BARENA PAPRIKA – crvena, sočna, kao Venerina strast. Kliziće niz nepca i proizvesti nežno gastro zadovoljstvo.

CVEKLA tamno crveno zadovoljstvo puno nežnosti i lepote, kao Venerino umeće vođenja ljubavi. Neobičnog, slatkastog ukusa, cvekla će vam pružiti pravo jesenje gastro zadovoljstvo.

DŽEM OD LJUTIH PAPRIČICA – vatrena stihija puna slatkoće. Strastven spoj Vulkana i Venere, vatrenog boga kovača i prelepe nežne boginje požude.

 

Uživajte u jesenjoj strasti i nežnosti i skoknite do Knićaninove broj tri, da na licu mesta osetite gastro vatru koju pripremaju naše Anđelina i Dragica.

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00