Kako su se muffin i kafa latte odomaćili na Dorćolu?

Kako su se muffin i kafa latte odomaćili na Dorćolu?

Hrana nije samo jednostavan način da zadovoljimo glad, već odražava našu kulturu, nasleđe i vrednosti. Od zalogaja mafina, do kafe Latte, priča je o tradiciji i ljubavi. Priča koja nas inspiriše da cenimo različita iskustva koja se spajaju u kulinarstvu. 

U svetu gastronomije, mafini su poput malih čarobnih kolača koji nas osvajaju već više od tri veka. Prva pojava ovog malenog, vazdušastog kulinarskog čuda zabeležena je 1703. godine, a naziv “mafin” možda potiče od nemačke reči “muffen” (mali kolač), ili ima veze sa francuskom reči “moflet” (koja opisuje nešto meko, nežno, posebno kada je reč o hlebu). 

U srcu Dorćola, gde maleni bistro Delicent odiše toplinom i ušuškanošću domaći mafini su pravi hit među posetiocima. Bez obzira da li ste stalni gost ili prolaznik, ova nežna čokoladna delicija dugo će vam ostati u sećanju na nepcima. 

Odlično se slažu uz Latte, kremastu kafu kakvu Dorćol sa uživanjem ispija. Latte, italijanska reč za mleko, podseća nas da je jednostavnost najlepša. Latte nije samo kafa, već najfiniji topli krem koji, kao svila, prekriva espresso na dnu čaše. Kod nas u Delicentu, ispijanje Latte kafe je autentično iskustvo, spoj jednostavnosti i nežnosti koji dodatno obogaćuju atmosferu našeg ušuškanog mesta.

Mafini i Latte su dva divna užitka koji mogu obogatiti naš dan jedinstvenom teksturom, ukusima i aromama. Naš sveže pečen mafin je pravo umetničko delo, a Latte je remek-delo balansa i harmonije, sa svojom glatkom i kremastom teksturom, bogatim ukusom espressa i baršunastom penom od mleka. 

Zajedno, mafini i latte pružaju neponovljivo, toplo, nežno iskustvo koje može podići naše raspoloženje i inspirisati nas da cenimo sitnice. 

Prijatno!Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00