Kako pripremiti najukusnije letnje koktele

Kako pripremiti najukusnije letnje koktele

Leto je zvanično stiglo, donoseći sa sobom želju za osveženjem, opuštanjem i uživanjem u jednostavnim zadovoljstvima. Ako ste u potrazi za koktelima koji će upotpuniti duge, tople dane, zabave na otvorenom i bezbrižne večeri sa porodicom i prijateljima – imamo nekoliko predloga za vas. U ovom blogu istražićemo recepte za tri jedinstvena letnja koktela koji će vas osvojiti svojim ukusom i jednostavnošću. Pridružite nam se u otkrivanju najkvalitetnijih proizvoda i sastojaka za njihovu pripremu.

Aura Džin Karbun

Aura džin Karbun inspirisan je snagom poslednjih karbunara s Ćićarije, područja gde se nekad proizvodio ugalj i na kojem se danas beru svi ključni sastojci za Karbun – samoniklo bilje, divlje voće i začini koji ovom džinu daju najfinije note. Džin Karbun pravi se od destilata žita, glavnog sastojka, kleke, i još 20 vrsta trava i začina. Tokom destilacije, džin prolazi kroz proces filtracije kroz aktivni ugalj koji dodatno čisti destilat. Od drugih džinova se razlikuje po tome što sadrži manje od 0,1 grama šećera po litru što mu daje suv ukus. Uz svaku bocu Karbuna ide i pakovanje aktivnog uglja koji preporučujemo da, uz led i krišku narandže, ubacite u čašu. Džin Karbun je kristalno bistro piće, finog mirisa s dominantnim notama soka od kleke, ušećerene narandžine kore i mahovine, suvog i toplog ukusa zaokružene arome, sa prijatnim aftertasteom đumbira.

Aura Teranino

Aura Teranino je proizveden prema porodičnom receptu na bazi voćnog destilata, vina terana i deset začina. Krasi ga duboka rubin crvena boja, bistar je i delimično gust, a miris mu je prijatan i zavodljiv, sa dominantnom notom zrele višnje, mlečne čokolade i cimeta. Ukus mu je sladak, fin i slojevit, a na aftertasteu se javlja nota marmelade od višnje. Možemo ga poslužiti kao desertno piće bez leda, ohlađenog na 0 do 6 °C.

Aura Limoncello

Limoncello, liker od limuna, priprema se maceracijom kore ekološki gajenih limuna u destilatu žita. Kore se ljušte što je tanje moguće kako bi se izbegao beli deo koji daje gorak ukus konačnom proizvodu. Služi se u ledenim čašama (prethodno dobro rashlađen na -5 do 4 °C), a odlično se slaže sa voćnim i kremastim desertima, ali i sa tamnom čokoladom ili preliven preko sladoleda.

Aura Orancello

Orancello se pravi na sličan način kao i Limoncello, na bazi destilata žita i pažljivo oguljenih kora ekološki gajenih narandži. Konzumira se u raznim koktel kombinacijama i spritz varijantama.

Preporučujemo sledeće recepte za osvežavajuće koktele 😊

Džin Karbun Tonic sa Teraninom

Sastojci:

 • 30 ml Aura Džin Karbun
 • 20 ml Aura Teranino
 • 100 ml tonik vode
 • 6 kockica leda
 • Dekoracija: komadić aktivnog uglja i kriška narandže

Priprema: U čašu dodajte led, navedenu količinu Karbun džina, Teranino, tonik, komadić uglja i začine po želji (kleka, dehidrirana narandža, zvezdasti anis, pupoljci ruže i slično). Kašikom promešajte koktel kružnim pokretima kako bi se svi sastojci sjedinili i voilà!

Limoncello Spritz

Sastojci:

 • 40 ml Aura Limoncello
 • 50 ml penušavog vina
 • 100 ml mineralne vode
 • 6 kockica leda
 • Dekoracija: kriška limuna

Priprema: U velikoj čaši promešajte led i sve navedene sastojke, a ukrasite kriškom limuna.

Orancello Spritz

Sastojci:

 • 40 ml Aura Orancello
 • 50 ml penušavog vina
 • 100 ml mineralne vode
 • 6 kockica leda
 • Dekoracija: kriška narandže

Priprema: U veliku čašu dodajte led i preostale sastojke, promešajte, dekorišite kriškom narandže i uživajte. 😊

Izvor: https://aura.hr/

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00