Jesenji meni by Džoni

Jesenji meni by Džoni

Jesen je zvanično počela i vreme je da apetit prilagodimo ovom svežem, zlatnom, romantičnom godišnjem dobu. Uskoro će početi želja za jačom hranom, a naš Džoni spremno dočekuje jesenje hedoniste novom zbirkom neobičnih zalogaja.

– Počinje sezona u kojoj jedemo više mesa, jaja… Na red dolazi zimnica. Naše police već su spremile ove delikatese, a ja sam spremio nekoliko iznenađenja za naše goste. Na meniju Delicenta ovih dana možete da gustirate paštetu od čvaraka, zanimljivu tvorevinu od svinjskih bombonica. Jednostavno se pravi, izblendaju se: čvarci, kiseli krastavčići, organsko bareno jaje, crni ili crveni luk, beli luk, mileram, senf, so, biber, organsko suncokretov ulje. Jednostavna i brza priprema za mnogo uživancije.

Preporučujem vam i čamčiće od  jaja. Priprema je laka: skuvaju se jaja, preseku, izvadi se žumance. Sa žumancem, humusom i pikantnim leskovačkim ajvarom pravi se nadev koji se dodaje u belance. Može se dodati preko toga i malo rukole koja će upotpuniti izgled i ukus.

 

Jesen je vreme kada se više peku mesa. Tokom pečenja može im se dodati suv začin da biste meso obogatil ukusom povrća, a tokom serviranja im se doda neki od naših pikantnih voćnih  namaza (hladini ljuti preliv od šljive, džem od ljutih papričica). 

 

Razmišljam šta bi bilo atraktivno da se uvrsti u meni kao jesenja ponuda. Definitivno pravimo  paštetu od čvaraka. Paštetu ćemo kombinovati kao doručak sa barenim jajima, butnom šunkicom i mladim sirom. Treba da nam stignu i novi sirevi tako da je planiran i tanjir sireva upotpunjen vrhunskim voćnim namazima preko. I uz čašu ili dve dobrog vina može se uživati u jeseni.

 

 

“Znam, znam, čujem padanje lišća sa svih strana, i svugde mi je duša gde god sam jesenovala. Proleće se voli, jesen se pamti…”

Isidora Sekulić

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00