Dorćolske gospođice flertuju sa prolećem

Dorćolske gospođice flertuju sa prolećem

“Jedna ptica je sama na Dorćolu. Ako postoji još jedna negde u Beogradu, trebalo bi im pomoći da se sretnu.”

D.Radović

Važno je da vam je put do posla popločan suncem. Veoma je važno jer u tom slučaju idete u dan nasmejani, raspoloženi i bez gungule u glavi koja je tipična kad idete na posao i žurite i ne znate gde vam je zapravo glava. I nije lako da se ide na posao tako kad imate decu koju treba da razvezete u jasle, vrtiće, škole, pa sebe na posao, a u gradu gužva i svi nešto trube i nerviraju se od sabajle. I zato, kad god vam se ukaže prilika, izvolite se organizovati da uhvatite bar dva metra ulice polivene suncem jer proleće je da se udahne duboko svež sunčan vazduh i da se pokloni pogled fasadama, cveću na balkonu, lepim ljudima koji prolaze kroz grad i da se da osmeh tom gradu u kom živimo, dišemo, rastemo, radimo.

Kad radite na Dorćolu, to je privilegija jer su vam stare ulice pod nogama, a pogled puca na stare balkone sa kog šareno cveće flertuje sa prolećem i šalje znak da je vreme da se zaljubite. U sebe, u drugo biće, u grad, u život. I kad se spuštate dole do Knićaninove br. 3 niz Višnjićevu, videćete jedan od najlepših balkona na Dorćolu. Stoji na sredini ulice, na straroj zgradi koja uživa u zracima sunca i pokazuje vam da je još samo nekoliko metara do posla, do mesta gde vas čekaju ljudi sa kojima volite da radite. Tu, usput, možete da sretnete i pticu koju je i Duško Radović sreo i da se nadate da će odleteti u zagrljaj istoj takvoj ptici koja nestrpljivo čeka. Dorćolske gospođice su vam jedna posebna sorta. Nasmejane, obučene nehajno, ali izuzetno ukusno i sa stilom, uvek diskretno našminkane jer “nikad ne znaš da li ćeš sresti ljubav kad istrčiš do dućana”, ispod sunčanih naočara kriju pogled kojem ne može da promakne nijedan detalj ulice. Te dorćolske gospođice i ovog dana pozdravljaju sunce pred malim bistroom u jednoj od najlepših dorćolskih ulica, ispijaju espreso ili čaj od sicilijanske narandže. Uživaju u prolećnim sokovima i male tračeve sa drugaricom gustiraju uz sladak doručak od domaćeg pekmeza i gastro hedonizmom od najslađih namaza na beskvasnom hlebu.

Dorćolske gospođice nehajno flertuju sa prolećem u bašti bistroa u Knićaninovoj br. 3 jer znaju da je svaki dan da se uživa i voli.

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00