Dorćol ima šta niko nema: Petkarenje u bistrou!

Dorćol ima šta niko nema: Petkarenje u bistrou!

Za većinu populacije, petak je dan kada se završava radna nedelja, kada obaveze i stres ostavljaju u folderu za radnu nedelju i radosno pruža ruke vikendu koji nam sleduje. Ali, petak nije tek poslednji radni dan. Bar nije za nas u Delicentu. Kod nas je petak za petkarenje, što znači da smo tradicionalno mesto za kuliranje, a u goste nam dolaze sportisti, vaterpolisti, roditelji sa decom i prijateljima, komšije, zaljubljeni parovi i solo igrači, a ima samo dva razloga: klopa i atmosfera.

Petkarenje u Delicentu traje otkako je veka našeg bistroa. Počelo je spontano, kada je ekipa iz Delija u goste jednog petka pozvala svoju ekipu na druženje. Popodnevno kuliranje potrajalo je do uveče uz mnogo smeha, pićence, kanapee, malo je tu bilo i da se mezne, zapeva, podele tračevi, isplanira vikend. 

A onda se petkarenje pretvorilo u pravu dorćolsku tradiciju. Kad su stalni i slučajni gosti videli da se pod mirisnim lipama male Knićaninove ulice okuplja kul ekipa koja slavi radostan dan, počeli su da nam dolaze redovno u petak. I tako godinama, iz petka u petak….

Petak u Delicentu miriše na proleće, čak i zimi. To je zato što mi umemo da obojimo dane radošću. Mafini, sveži sokovi, sirevi, salate, kanapei…čitav meni mirisa, ukusa i boja stavlja se u službu sportskih ekipa, kolega s posla, prijatelja, svih ljudi koji žele da im petak popodne bude baš jedna prava uvertira u vikend.

Petkarenje je neslužbena reč i nećete je naći u rečnicima i knjigama. Ona je naša. Našeg bistroa, naših gostiju, naših zaposlenih. Petkarenje nije sedenje za stolom i jedenje ili pijenje kafe, nego je petkarenje čisto uživanje u svakom zalogaju i u svakom osmehu i reči koje delimo sa ljudima za tim stolom.

Petkarenje u Delicentu se ne propušta i to će vam reći svako ko je bar jednom iskusio popodne kod nas. A ko ga je iskusio jednom, vraća se stalno. Petakerenje je mala oaza radosti koju jedva čekamo da podelimo sa vama jer znamo dobro koliko je radna nedelja zahtevna. Povedite i kućnog ljubimca jer i mi imamo psiće koji vrte repom od radosti kad nam dođu gosti. Nisu vam potrebne slušalice ni vaša muzika jer se kod nas pušta chill, baš svaka nota služi da vam resetuje dan i odmori dušu i mozak. Kada uđete u svoj omiljeni bistro, nežna svetla i prijatna muzika, prepoznatljive police pune domaćih proizvoda čine da se osećate kao da ste ušli u svoj dom.

Delicent ne prima duvanski dim u goste (ali može u bašti), tako da su i bebe dobrodošle, a za starije klince imamo predivne sokove i namaze koje će im na nepcima zuvek čuvati ukus detinjstva.Delicent nije samo usputna stanica. Delicent je početna, sredina i kraj vašeg petka, mesto za druženje, ćutanje, klopu, piće i glasno smejanje. Svi se znamo i svi ste dobrodošli.

 

Dođite da petkarimo zajedno 🙂Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00