Da li znate kome je Madona posvetila “Cherish”?

Da li znate kome je Madona posvetila “Cherish”?

Avgust nam je na izmaku i to znači da treba da mu se odužimo za sve lepo što nam je dao ove godine. Sunce, nežnost, brigu, lepe plodove prirode i ljubav. A kada pričamo o ljubavi, jedna od najvećih zvezda popa, kraljica ljubavnih pesama i priča o ljubavi Madona rođena je u avgustu. U avgustu je objavljena i jedna od njenih najlepših pesama “Cherish” koja je ultimativna posveta ljubavi i brizi.

Iako postoje tvrdnje da je pesma “Cherish” posvećena njenom tadašnjem mužu Šonu Penu, istina je da je inspiracija za pesmu potekla od Šekspirovog remek dela “Romeo i Julija”. Šekspirova tragedija u osnovi ima zabranjenu ljubav dvoje mladih, ali mnogo je složenija od toga. Obavijena je emocijama, govori o posvećenosti u ljubavi, o međusobnoj posvećenosti i brizi ljubavnika, o bezuslovnoj ljubavi koja ne zna za granice i nalazi mir u drugom svetu. Bukvalan prevod pesme “Cherish” je “briga”, “nega”… Pesma se vrti oko želje pevačice da vidi posvećenost svog ljubavnika u potpunosti.

Za nas u Delicentu “cherish” znači apsolutnu posvećenost ljudima koji na našim policama pronalaze ljubav u svakom zalogaju. Mi slavimo avgust, rođendane, pesme, priče, nežnost i ljubav hranom, ukusima i bojama.

Evo našeg predloga za “cherish” u svakom zalogaju:

Slanina od mangulice – proizvodi od mangulice posebno su cenjeni, jer je to rasa koja je najviše u dodiru sa prirodom i hrani se bolje od domaćih svinja. Njihovo meso je zato zdravo i kvalitetno, a sadrži i manje štetnog holesterola. Uz slaninicu, neodoljivo se slaže kozji sir sa borovnicama, uzbudljiva mešavina sira i voća.

Sveža, lagana i blago mirisna, naša Maraština u sebi čuva duh dalmtinskog vinogorja i fenomenalan je spoj sa srpskim delicijama koje osvajaju i nepca i dušu.

I uz ove božanstvene ukuse, neodoljivo idu najlepši stihovi iz Madonine ode ljubavi:

“Cupid, please take your aim at me

Cherish the thought

Of always having you here by my side

Oh baby, I cherish the joy…”

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00