Čudesna moć narandžaste boje

Čudesna moć narandžaste boje

Jesen samo što nije i s njom vladavina narandžaste boje. Kako je vi doživljavate? Da li nalazite radost u nežnoj, mekanoj, pečenoj bundevi? Da li vas narandžasta okrepljuje ukusom i mirisom jeseni koja još nije sasvim sazrela? Polarizujuće i složeno, značenje narandžaste boje u psihologiji je fascinantno.

Iako mnoge boje inspirišu emocionalne reakcije, nijedna nije strastvena kao narandžasta. Skladan spoj crvenih i žutih nijansi, narandžasta je boja koja curi od zadovoljstva. Puna energije i topline, obično se povezuje sa elementima na otvorenom. Narandžasta boja zrači mirnom, ali živahnom suštinom. Sadrži u sebi nežnost i vatru, eksplozivan ukus na nepcima, u nozdrvama miris strasti i ušuškanosti…Narandžasta stimuliše apetit, povećava nivo energije, pa čak i stimuliše štitnu žlezdu da ubrza metabolizam. Narandžasta boja je moćna

Narandžasta označava i opasnost: koristi se za sigurnosnu opremu i za označavanje područja u kojima moramo biti oprezni. Narandžasta je simbol jeseni – sjajna boja jesenjeg lišća i zrelih bundeva. Mislimo na bogatstvo jesenje žetve. Narandžastu povezujemo sa visokom energijom i radosnim društvom. Narandžasta je aktivna boja, pa na nju reagujemo pojačanim emocijama, povećanom aktivnošću i oštrijom svešću o svom okruženju. Narandžastu smatramo živahnom i zabavnom.

Evo kako narandžasta boja konkretno utiče na nas:

  • Podstiče entuzijazam ako osećate da vreme sporo prolazi
  • Podstiče aktivnost i društvenost
  • Povećava kreativnost
  • Stimuliše apetit

Mi u Delicentu znamo da je apetit najmoćniji pokretač i zato smo odabrali najlepše narandžaste proizvode da vas podstaknemo na pokret, druženje, da vam povećamo energiju i učinimo vam jesenje dane vatrenim, nežnim, mirisnim. Narandžastim.

Sok od jabuke i šargarepe

Kombinacija na kojoj će vam vaše srce biti zahvalno. Evo zašto:

  • Vaš imuni sistem jača zahvaljujući obilju vitamina C i A.
  • Vaša koža će postati besprekorna zahvaljujući vitaminima C i E koji se nalaze u šargarepi.
  • Vaše kardiovaskularno zdravlje doživeće boost.
  • Bogat je multivitaminima, beta-karotenima i antioksidansima koji će očistiti vaš probavni sistem.

Namaz od kajsije

Kajsije spadaju u porodicu namirnica koje su značajne po tome što sadrže najveće količine karotenoida, kako po količini tako i po raznovrsnosti. Karotenoidi su takođe poznati kao „pro-vitamini“ jer se u telu mogu pretvoriti u vitamin A. Vitamin A služi nekoliko važnih bioloških funkcija u telu, uglavnom povezanih sa imunološkim sistemom i sa zdravljem kože i kostiju.

Ajvar Lebane (ljuti)

Ajvar je uvek poslastica, bilo da uživate u njemu uz hranu sa roštilja ili uz prepečen hleb, kao predjelo ili salata, ukusna začinska pasta napravljena od paprike jedna je od najlepših darova Balkana. 

 

Srećna vam narandžasta!

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00