Četiri egzotična zalogaja za lenjo letnje popodne

Četiri egzotična zalogaja za lenjo letnje popodne

Stiglo je, konačno i obojilo prirodu u toplinu, sunce i pomalo lenjost! Leto je najlepše jer smo lepršavi, opušteni i raspoloženi (hvala ti, danu što duže traješ) i željni laganih ukusa. Kad dođete popodne s posla, istuširate se i uskočite u šorts i majicu, napravite limunadu i ne pomišljajte na uključivanje ringle (osim ko mora).

Mi imamo četiri super predloga za lenjo letnje popodne, da klopate i da uživate u društvu ljudi koje volite.

  • Brusketi sa namazom od tikvica – Bruskete možete sami da napravite, a možete da kupite i gotove. Premažite ih našim kremastim, preukusnim namazom od tikvica i preko stavite rukolu. Tri i po sekunde i savršen obrok je spreman. Namaz sa tikvicama karakteriše izuzetno izbalansiran splet aroma, bogat visokim sadržajem nutrijenata i malim brojem kalorija. Tikvica je veoma pogodna da u sebe primi čitav niz pažljivo odabranih začina i da ih centrira ka zadovoljenju najrazličitijih ukusa. Zato ovaj namaz zovu kolevkom umirujućeg ukusa. Sadrži i seme suncokreta uz organsko suncokretovo ulje, crni luk, sokove jabuke i limuna, kao i morsku so i začine.

Super se slaže uz limunadu sa listićima mente.

  • Poput kakve narandžaste čarolije, paprika se rasula po čitavoj planeti. Različitih ukusa, boja i oblika, postala je neizostavan sastojak svih trpeza sveta – kao povrće, začin ili lek. Namaz sa paprikom odlično ide u sendvič sa pršutom ili pečenicom, a možete da napravite i omlet u sendviču, sa namazom kao dodatkom. Pored paprike, namaz sadrži tikvice, crni luk, limunov sok, dvostruki koncentrat paradajza, sirup od agave, organsko suncokretovo ulje, seme suncokreta, morsku so i začine.

Preporuka: grickajte uz naš sirup od cveta zove.

  • Slani krekeri jedva čekaju da na njih stavite namaz sa brokolijem, spanaćem i sušenim vrganjima u prahu. Ovaj zeleni naboj svežine jeste spoj pitome zemlje oličene u brokoliju i spanaću, i netaknute šumske divljinom koju simbolizuje vrganj. Odraz je idealne ravnoteže između visokog nivoa minerala i vitamina, i niske kaloričnosti. Dakle, snaga zdravlja, vitalnosti i bogate prirodne raznolikosti spakovana u teglicu. Sadrži seme suncokreta i organsko suncokretovo ulje, maslinovo ulje, crni luk i limunov sok, kao i vodu, začine i morsku so.

Odlično ide uz eksluzivno domaće vino.

  • Iskustva i tradicije drevnih naroda Južne Amerike, koji su intenzivno blisko živeli sa prirodom, nikada neće prestati da nas inspirišu. Ukrštanjem višestruko korisnog paradajza, visokoproteinske i blage kinoe sa neukrotivom snagom čilija, stvoren je namaz sa paradajzom i kinoom koji vaša nepca neće ostaviti na miru i tražiće još. Sva seća, namaz ne goji, a zdrav je, tako da ga možete jesti do mile volje uz, recimo, gusto crno vino. Spravljen je mešanjem soka i pulpe od paradajza, kao i sušenog paradajza, sa kinoom i čilijem u prahu, uz crni i beli luk, organsko suncokretovo ulje, sirup od agave, začine i morsku so.

I ne zaboravite: spustite roletne, pustite omiljenu seriju i sedite u naručje osobe koje volite. Leto nam brzo proleti i iskoristimo ga da uživamo, a kuvaćemo posle, kad dođu hladni, dugi zimski dani.

 

Autor bloga: Zorana Šokorac

 

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00