Ajurveda za prolećno čišćenje organizma

Ajurveda za prolećno čišćenje organizma

Proleće je najlepše. Ali ne bilo koje proleće, nego maj. Maj je da se voli, da se ljubi, smeje i leprša. Maj je da se šeta, da se ćuti i da se gledaju fasade koje sunce poliva zracima i pravi svoje priče na figurama i ornamentima koje su nam dobri preci ostavili u amanet. Maj je da se peva, pleše i da se oseća sloboda. Maj je da se povežemo sa prirodom i da osetimo moć života. Maj je za ajurvedu, znanje o životu, verovanje u prirodu.

Ajurveda, prirodni sistem medicine, nastala je u Indiji pre više od 3000 godina. Termin potiče od sanskritskih reči aiur (život) i veda (nauka ili znanje). Ajurveda se prevodi kao znanje o životu. Zasnovano na ideji da je bolest uzrokovana neravnotežom ili stresom u telu, ajurveda podstiče određene intervencije u načinu života i prirodne terapije da bi se povratila ravnoteža između tela, uma, duha i okoline. A nema boljeg vremena od proleća kada nam priroda daje najlepše i najzdravije plodove.

Proleće je povezano sa elementom drveta, a ajurveda povezuje ukuse hrane sa godišnjim dobima. Evo nekoliko principa za čišćenje organizma koje možete sprovesti lako, uz minimalne izmene u načinu života i razmišljanja, a koje će učiniti da se ovog proleća osetite baš onako, prolećno.

Jedite organski i recite “da” zdravom životu.

 Najvitalniji razlog za nakupljanje toksina je svakodnevna konzumacija duboko pržene, rafinisane, prerađene i upakovane hrane. Previše ulja, soli i šećera deluju kao toksini i izazivaju različite zdravstvene probleme. I ne samo to, proizvodi zemlje prskani pesticidima mogu biti štetni za vaše telo. Zato, ako želite kompletan detoks, od suštinske je važnosti da iz tela izbacite štetan teret. Birajte organsko voće i povrće umesto prerađene hrane. Takođe, rafinisana ulja zamenite prirodnim, izbacite so i šećer. 

Jedite laganu hranu

Umesto teških obroka, pokušajte da jedete voće i povrće dan ili dva. Skoknite kod nas na božanstvene salate i sendviče od prirodnih, organskih, domaćih sastojaka koje će vaš organizam obožavati. To će odmoriti vaš digestivni trakt i pomoći u adekvatnom podmlađivanju. Biće vam baš drago da vidite efekte jer, ne samo da ćete se osećati lakše, već će laka hrana obezbediti dovoljno odmora vašim crevima.

Pređite na zeleno

Smuti nije samo ukusan, već i izuzetno hranljiv. Sveže ceđeni i organski sokovi u našem bistrou su čaša ispunjena bogatim antioksidansima. Oni podržavaju nivo vašeg imuniteta i efikasno će vam pomoći u procesu detoksikacije.

Vežbajte, odmarajte, pijte vodu i opuštajte um kad god imate priliku.  U svom korenu, ajurveda način života koji slavi moć zdravog organizma. Ajurveda podstiče:

-Sinhronizaciju sa našom pravom unutrašnjom prirodom

-Poštuje i razvija naše snage

-Preusmerava štetne tendencije

-Održava ravnotežu kada smo suočeni sa problemima ili stresom

Drugim rečima, ajurveda nije samo uzimanje biljne formule i čekanje rezultata. Umesto toga, ajurveda vas podstiče da budete aktivan učesnik u sopstvenom putovanju ka zdravom načinu života. A maj je najlepši da počnemo život iznova, baš onako kako proleće to čini trešnjama.

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00