Rose Aglaja

Vinarija Vimmid, 0,75l
SKU: 535 Category: Tags: , , , Product ID: 152

Aglaja – Rose je vino losos roze boje i intezivnog cvetnog mirisa. Dominira ukus zrelog voća i prijatnih kiselina koje vinu daju svežinu.
Ovaj Rose proizvodimo postupkom kratke hladne maceracije i klasične kontrolisane alkoholne fermentacije postupkom za bela vina. Posebno se fermentiše Pinot Noir i Merlot, a posebno Prokupac, što ovaj Rose čini drugačijim, jer predstavlja kupažu dva Rose-a.

950,00 RSD

Out of stock

Description

Vinarija Vimmid

Vinarija “Vimmid” je osnovana sa željom oživljavanja slavne tradicije u proizvodnji vina koju je Negotinska krajina oduvek imala i koja važi za jedno od najlepših mesta za proizvodnju vina u Evropi. Proizvodnja naših vina se oslanja na savremene tehnološke i kontrolisane postupke sa osvrtom na tradicionalne metode u dobijanju vrhunskih vina. Vinarija “Vimmid” obrađuje 6 hektara vinograda; na jugoistočnim padinama brda Bukova, 4km udaljeno od Negotina, a podignuti su i novi zasadi vinove loze, takođe u Negotinskom vinogorju u selu Trnjanu.

U vinogradima vinarije Vimmid uzgaja se Prokupac, Sauvignon Blan, Semillon, Chardonay, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot. Cilj proizvodnje je dobijanje vina sa autohtonim karakterom Negotinske Krajine. Robna marka vina jeste Aglaja (Svetlost), inače ideja o imenu je potekla iz romana Idiot (Dostojvskog) i glavnog ženskog lika Aglaje.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Rose Aglaja”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00