Rasplet Botunjac

Vinarija Botunjac, 0,75l
SKU: 534 Category: Tags: , , Product ID: 151

Polusuvo belo vino od sorte RIESLING ITALICO, kristalne bistrine sa nežnim nijansama zelene i zlatne boje, osvežavajućeg i prijatnog ukusa, protkano tajnama, proizvedeno posebnim postupkom od samotoka probranog grožđa iz sopstvenog vinograda, isključivo ručnim radom u ograničenoj količini do 2.500 boca.

Trenutak i hranu za ovo vino prepuštamo da sami prilagodite svojim čulima, a mi preporučujemo: pršut, ribu, piletinu…

Ovo vino je dobro za muškarce, kada ga žene piju.

1.450,00 RSD

5 in stock

Description

Vinarija Botunjac

230 km južno od Beograda, u selu Donje Zleginje u Župi aleksandrovačkoj, na porodičnom imanju Botunjac, nastaju vrhunska vina Botunjac, koja su neobičan spoj tradicije, tehnologije i ljubavi prema večnom piću. Unikatni sastojak ovih vina je samo zemljište. Vina Botunjac se rađaju u vinogradima, koji se prostiru na zemljištu Hrašnjaci (iskrčena hiljadugodišnja hrastova šuma) koje vinu i grožđu daje jedinstven i poseban kvalitet.

Tradicija vek duga

Vinova loza se u porodici gaji od kada je stigla u Župu. Deda Vučko i otac Slavimir, koji sada vino piju sa anđelima, bili su čuveni vinogradari i vinari. I deda po majci, Dragomir, takodje je bio vinar i vinarski trgovac. Danas, tu tradiciju produžava Kosta Botunjac, za koga kažu da je najbolji slikar među vinarima, i najbolji vinar među slikarima.

Vinogradi se nalaze iznad porodične kuće i podruma, i po načinu na koji su zasađeni veoma su specifični. Naime, da bi se osigurao kvalitet roda, redovi vinove loze zasađeni su na razdaljini od tri metra. Pored toga, Kosta Botunjac dodatno smanjuje prinose tako što još neposredno posle cvetanja uklanja skoro 50% prinosa, a grozdove uklanja i kasnije.

www.vinabotunjac.rs

Kontaktirajte nas

AdresaKnićaninova 3
11000 Beograd, Srbija
Telefon+381 60 3939399
Emailinfo@delicent.com
Radno vremePondeljak - Petak 9:00 - 20:00
Subota - Nedelja 9:00 - 14:00